Pig (2021)

Recensie Pig (2021)

Pig recensie

Door Rick Schuttinga op
Zonderling Rob woont in de wildernis met zijn geliefde varken, dat hem helpt bij de truffeljacht. Als het varken op een dag ontvoerd wordt, keert Rob terug naar de bewoonde wereld en zet hij alles op alles om met haar herenigd te worden.

Iedereen heeft het over de comeback van Nicolas Cage in Pig, maar de acteur is nooit weggeweest. Zijn tactiek is gewoon ieder filmproject wat op zijn pad komt aangrijpen en dan afwachten of het een succes wordt - mogelijk aangespoord door vermeende geldproblemen. Geef hem ongelijk als je doet wat je het liefste doet. En maak je drie tot zes films per jaar dan zit er ook pulp tussen. Zo niet Joe (2014), Mom and Dad (2018), Mandy (2018) en Color Out of Space (2020) die uiteenlopen van prima tot fantastisch en verre van slecht zijn. Met Pig kan Cage een nieuwe succesfilm toevoegen aan zijn oeuvre.

Je verwacht meermaals dat Rob (Nicolas Cage) over gaat op wraak. Steeds hoop je dat Cage zijn bekende gekte ten tonele verspreid om zijn geliefde truffelzwijn terug te krijgen.
De scène met chef Finway aan tafel is fenomenaal. Van onpersoonlijk decadent, via oprechte verbazing naar nederigheid. Toch nog krampachtig in je luchtkasteel blijven geloven om die vervolgens in het niets te zien opgaan door de vileine woorden van Rob.

Pig is een subtiele en verfijnde ode aan eten. Prachtig hoe verrukkelijk eten emoties kan losmaken in de mens. Een goede kok is een artiest, iemand die iets creëert wat niet iedereen kan en anderen van zijn kunsten laat genieten. Herinneringen zijn krachtig, zeker als je ze herbeleeft en het (weer) emoties losmaakt. Het verhaal is prima, maar Pig draait vooral om de dieperliggende boodschap. En die is heel mooi.

Cast: Nicolas Cage Alex Wolff Adam Arkin
Regie: Michael Sarnoski
Genre: Drama
Speelduur: 1:32 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Pig:

Pluspunten

Nicolas Cage, Twists, Dieperliggende boodschap, Kracht van herinneringen

Minpunten

-

Beoordeling

Rick Schuttinga beoordeelt Pig met een 8 / 10.

8

Pig is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 8 / 10.

Nuttige recensie

2 / 2 personen vinden deze recensie van Pig nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Pig
Relevante films binnen het genre Drama
7
Recensie House of Gucci (2021)
7,3
Recensie Finch (2021)
8
Recensie Tick, Tick... Boom! (2021)
8,3
Recensie Last Night in Soho (2021)
8,5
Recensie The Power of the Dog (2021)
6
Recensie Un Monde (2021)