Mandy

2018

9,5
Recensie Mandy (2018)

Het leven van Red en Mandy wordt ruw verstoord door een gewelddadige sekte waarna Red zich genoodzaakt ziet wraak te nemen.

Mandy is door op 14 september 2018 beoordeeld met een 9,5 / 10.

Mandy kun je splitsen in twee delen. De eerste helft bestaat uit het vredige leven van Red Miller (Nicolas Cage) en Mandy Bloom (Andrea Riseborough). Hun geïsoleerde bestaan in de bossen wordt prachtig vormgegeven: 1983 setting, bijzondere shots, fluoriserende kleuren en dromerige dialogen.
Als een sekte, onder leiding van Jeremiah, het voorzien heeft op Mandy en haar van het leven beroofd start deel twee: de wraakreis van Cage. En hoewel je het meest verwacht van de tweede helft maakt de eerste de meeste indruk. Schitterend mooi gemaakt en alles in balans: personages, dialogen, vormgeving en niet te vergeten de toffe metal synthesizer soundtrack van overleden componist Jóhann Jóhannsson.
De sekte wordt extra mysterieus wanneer ze de hulp inschakelen van een drietal zwart geklede bikers. Een groep waarvan je je afvraagt of ze wel menselijk zijn.

‘Schitterend mooi gemaakt en alles in balans.’

Een psychedelische horror-thriller; Mandy is een unieke film die je niet vaak tegenkomt. Gemaakt door een visionair (regisseur Panos Cosmatos) die veel te weinig films op zijn naam heeft staan. Tijd dat daar verandering in komt.

Te zien op Netflix

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Mandy:

Pluspunten Mandy

Setting, Bijzondere shots, Kleuren, Wraakreis, Nicolas Cage, Soundtrack, Bikers, Unieke film, Morphing gezichten

Minpunten Mandy

-

Nuttige recensie

11 / 12 personen vinden deze recensie van Mandy nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere horrorfilms en -series