Joe

2014

8
Recensie Joe (2014)

De levens van de 48-jarige Joe en de 15-jarige Gary komen samen. Maar het verleden van Joe blijft hem achterna zitten. En de toekomst van Gary wordt nu bepaald. Welke keuzes worden gemaakt?

Joe is door op 26 mei 2014 beoordeeld met een 8 / 10.

Joe is een film waarbij je als kijker wordt meegenomen in het leven van hoofdpersonage Joe. En dan met name zijn kennismaking met Gary en hoe keuzes van beide invloed hebben op de ander.

Het is een Southern American à la Mud, Nebraska en Out of the Furnace. Waar Nebraska een flink vrolijke toon kent, is Joe gewoon somber. Low lifes, drank- en drugsmisbruik. Schrijnende verhalen. Joe toont hierin een aantal expliciete scènes en bizarre dialogen.

‘Schrijnende verhalen. Joe toont hierin een aantal expliciete scènes en bizarre dialogen.’

Een film leunend op acteerwerk. Wat dat betreft is Joe uitstekend. Nicolas Cage (Joe) zet eindelijk weer een memorabele rol neer. Opvallend positief na zijn matige films Trespass (2011), Ghost Rider: Spirit of Vengeance (2011) en Stolen (2012).
Ook Tye Sheridan (Gary) is indrukwekkend. Hij zet een soortgelijke rol neer als Ellis in Mud (2012). Je ziet zijn personage groeien van kind naar volwassen man. Gevormd door zijn omgeving.

Een mooi opbouwende spanning. Een gelaagd verhaal richting slot. Joe is geloofwaardig en weet je te boeien.

Te zien op Pathé Thuis en CineMember

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Joe:

Pluspunten Joe

Filmmuziek, Acteren, Opbouwende spanning, Geloofwaardig verhaal

Minpunten Joe

-

Nuttige recensie

8 / 8 personen vinden deze recensie van Joe nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series