Hacksaw Ridge

2016

8,5
Recensie Hacksaw Ridge (2016)

Hacksaw Ridge vertelt het ongelooflijke waargebeurde verhaal van Desmond Doss die tijdens de slag om Okinawa in de Tweede Wereldoorlog 75 man redde zonder een wapen te dragen of af te vuren.

Hacksaw Ridge is door op 5 november 2016 beoordeeld met een 8,5 / 10.

Na de noodzakelijke inleiding - de familiaire verhouding in Doss' familie die latere keuzes verklaren - komt Hacksaw Ridge echt op gang tijdens de training. Daar ontstaat de hiërarchie binnen de groep militairen, en Desmond Doss komt er niet al te best vanaf.
Eenmaal op het slagveld wordt de actie-minnende kijker getrakteerd op een kwartier lang visueel spektakel. Hacksaw Ridge wind er geen doekjes om. Geen verheerlijking van oorlog, juist door alles te tonen zie je de echte ellende.

‘Geen verheerlijking van oorlog, juist door alles te tonen zie je de echte ellende.’

Het meest interessante aan Hacksaw Ridge is de gigantische kloof tussen geweld en vrede. Juist door het brute ongecensureerde oorlogsgeweld krijgt de standvastige houding van Desmond Doss (Andrew Garfield) meer lading. Je krijgt bewondering voor Doss' overtuiging van het niet dragen, danwel gebruiken, van een wapen tijdens meerdere moorddadige slachtvelden.

Hacksaw Ridge is waargebeurd; de gewone man verheven tot held. En terecht, want hij redde het leven van zo'n 75 soldaten. Amerikaans patriottisme, maar dan goed uitgevoerd.

Te zien op Videoland

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Hacksaw Ridge:

Pluspunten Hacksaw Ridge

Inleiding, Opbouw verhaal, Actie, Bruut, Geweld, Kloof tussen geweld en vrede, Waargebeurd

Minpunten Hacksaw Ridge

-

Nuttige recensie

7 / 8 personen vinden deze recensie van Hacksaw Ridge nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series