Coco

2017

9
Recensie Coco (2017)

Door een magische samenloop van omstandigheden komt het Mexicaanse jongetje Miguel (Anthony Gonzalez) terecht in het dodenrijk. Als hij terug wilt keren naar het land der levenden krijgt hij hulp van zijn overleden familieleden.

Coco is door op 28 november 2017 beoordeeld met een 9 / 10.

Dat Pixar één van de meest betrouwbare animatiestudio's in de filmwereld is geen geheim meer. De filmmakers presteren het keer op keer om animatiefilms te maken met intelligente verhalen en volwassen thema's die bioscoopbezoekers van alle leeftijden weten te raken.

Coco, van regisseurs Lee Unkrich en Adrian Molina, is het nieuwste lid van de Pixar-familie. Het verhaal draait om de Mexicaanse traditie Día de Muertos. Een feestdag waarop de zielen van overleden familieleden een bezoekje brengen aan hun nabestaanden.

De dood lijkt misschien een macaber onderwerp voor een animatiefilm, maar Unkrich en Molina weven dit duistere element op een gevoelige wijze in het verhaal. Hierdoor is Coco niet alleen een visueel, maar ook een verhaaltechnisch spektakel.

Muziek speelt een grote rol in Coco. Componist Michael Giacchino voorziet de film van zijn ontroerende muzikale begeleiding. Zoals we inmiddels kunnen verwachten van Pixar is er veel zorg besteed aan alle verschillende componenten. Het is deze toewijding die ook Coco tot een zeer rijke filmervaring voor alle leeftijden maakt.

Te zien op Disney+

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Coco:

Pluspunten Coco

Sterk verhaal, Visueel spektakel, Goed werk stemacteurs, Muziek van Michael Giacchino, Vormgeving van het dodenrijk, Dante!

Minpunten Coco

-

Nuttige recensie

12 / 12 personen vinden deze recensie van Coco nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere fantasyfilms en -series