Liselotte Gertenbach

Liselotte Gertenbach Voormalig filmrecensent

Coco (2017)

Gezien in 3D
Recensie Coco (2017)

Coco recensie

Door Liselotte Gertenbach op
Tijdens de 'Dag van de Doden' komt een Mexicaanse jongen genaamd Miguel terecht in de dodenwereld. Om zijn weg terug te vinden krijgt hij hulp van zijn overleden familieleden.

Coco is een van de nieuwste aanwinsten van Pixar, en heeft door vorige successen van de studio te voldoen aan hoge verwachtingen.

Gelukkig stelt Coco niet teleur en krijgen we, na een 20 minuten Frozen short (niet slecht overigens), een geweldige film te zien. De film speelt zich af in Mexico rondom de feestdag Día de Muertos (Dag van de Doden), een dag waarop de zielen van de overleden terugkeren naar het land van de levenden. Het personage dat hier centraal staat, Miguel, is sympathiek en getalenteerd, maar ook koppig. Hierdoor is hij als een persoon niet perfect, maar juist erg herkenbaar. Hij is een doorzetter en wil graag zijn dromen nastreven, iets waar de film prachtig op in speelt. De film is emotioneel waar het nodig is en heeft een evenwichtige balans in het aantal humoristische en dramatische momenten.

De animatie is gewoonweg fenomenaal, alles is kleurrijk en spat van het scherm af. En de muziek, die ook een bepaalde rol in de film speelt, is van een ontzettend hoog niveau.

Coco is hartverwarmend en eerlijk, heeft geweldige cinematografie en muziek en is daarmee een waardige aanvulling op de sterke films die Pixar weet uit te brengen. Een film voor jong en oud!

Cast: Gael Garcia Bernal Benjamin Bratt Anthony Gonzalez Renee Victor
Regie: Lee Unkrich
Genre: Animatie Familie Avontuur Muziek Musical 3D
Speelduur: 2:06 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Coco:

Pluspunten

Origineel verhaal, Oprechte personages, Muziek, Soundtrack van Michael Giacchino,Briljante animatie, Emotioneel, De weergave van Día de Muertos, Dramatisch en humoristisch, Voor alle leeftijden interessant

Minpunten

-

Beoordeling

Liselotte Gertenbach beoordeelt Coco met een 9 / 10.

9

Coco is door 4 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 9 / 10.

Nuttige recensie

6 / 6 personen vinden deze recensie van Coco nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Coco
Relevante films binnen het genre Animatie
8,8
Recensie Soul (2020)
8
Recensie Fantasia (1940)
5,5
Recensie The Spongebob Movie: Sponge on the Run (2020)
7
Recensie Over the Moon (2020)
10
Recensie Toy Story (1995)
8
Recensie Batman: Mask of the Phantasm (1993)