Coco

2017

9
Recensie Coco (2017)

Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden. Ondanks dat muziek al generaties lang uit zijn familie wordt verbannen, is het Miguel's grootste droom om net zo groot te worden als zijn idool, Ernesto de la Cruz.

Coco is door op 29 november 2017 beoordeeld met een 9 / 10.

Verrassend genoeg is het niet over-over-grootmoeder Coco die de spotlight inneemt - wat je zou denken gezien de filmtitel - toch is zij van groot belang in het verhaal. Het draait echter om de jonge Miguel, een innemend hoofdpersonage met aanstekelijke vastberadenheid en authentieke passie voor muziek. Je leeft met hem mee en gunt hem alles wat hij wenst.
Tijdens zijn visueel kleurrijke reis in het dodenrijk wordt Miguel vergezeld door Héctor en trouwe hond Dante.

‘Een avontuurlijke reis voor jong en oud.’

Coco is weer een prachtfilm van Pixar. Een goede opbouw en verhaaltechnisch ijzersterk; met de nodige ups en downs, verrassende én vertrouwde wendingen; volledig in balans dus. Overgoten met aanstekelijke en vrolijke muziek.

De film speelt zich af tijdens de Mexicaanse feestdag Día de Muertos, de Dag van de Doden. Coco lijkt door het onderwerp dood en skeletten eng, maar is dat totaal niet. Vriendelijkheid alom, dus twijfel niet om je 4-jarige mee te nemen en samen te genieten van deze avontuurlijke reis voor jong en oud.

Te zien op Disney+

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Coco:

Pluspunten Coco

Miguel, Kleurrijk, Verhaal, Muziek, Meelevend, Voor jong en oud, Vrolijk

Minpunten Coco

Olaf's Frozen Adventure

Nuttige recensie

9 / 9 personen vinden deze recensie van Coco nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere fantasyfilms en -series