Coco (2017)

Recensie Coco (2017)

Coco recensie

Door Jordy Gomes op
Miguel belandt door mysterieuze omstandigheden in het land van de doden. Waar hij met behulp van overleden familieleden de weg naar huis moet vinden.

Coco is de nieuwste film uit de Pixar bibliotheek. De studio is bekend geworden met grote hits als Toy Story (1995), Monsters Inc. (2001) en Finding Nemo (2003). Wat hebben deze films met elkaar gemeen? Het zijn allemaal originele projecten. Hier komt de kracht van Pixar vandaan, originaliteit zoals het recent uitgekomen Inside Out (2015). Coco mag zich nu aan hun rij van meesterwerken toevoegen.

Coco staat volledig in het teken van de sfeer-bepalende muziek. Neem bijvoorbeeld het vrolijke nummer Un Poco Loco en het emotionele nummer Remember Me, deze muzikale hoogtepunten bezorgen je een achtbaan aan emoties. En dat is ook één ding wat de film weet over te brengen: emotie. Coco speelt zich namelijk af op Día de Muertos, de Mexicaanse feestdag ter ere aan de doden. De film gaat met hardhandige thema’s aan de haal over het leven in het hiernamaals. Hoe we onze overledenen op eerzame wijze kunnen herdenken of wat er met zielen gebeurt wanneer niemand op Aarde die zich meer kan herinneren. Deze volwassen thematiek zo overtuigend overbrengen in een film voor kinderen/families maakt Coco wederom een homerun voor de bekende animatiestudio.

Het moge duidelijk zijn dat Pixar's kracht het best tot recht komt wanneer de studio originele animatiefilms produceert. Dit is een regelrechte klassieker in de maak. Één die kinderen op een tastbare manier laat kennismaken met onderwerpen als de dood en dat het oké is wanneer iemand komt te overlijden, aangezien dit deel uitmaakt van het leven. Coco bewijst dat de magie binnen Pixar nog steeds springlevend is.

Cast: Gael Garcia Bernal Benjamin Bratt Anthony Gonzalez Renee Victor
Regie: Lee Unkrich
Genre: Animatie Familie Avontuur Muziek Musical 3D
Speelduur: 2:06 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Coco:

Pluspunten

Prachtige animatie, Vormgeving van het land van de doden, Muzikaal sfeertje, Volwassen thema's, Emotioneel ijzersterk, Laat je nadenken, De 'Día de Muertos' feestdag, Miguel & Hector, Leuke bijrollen, Humoristische momenten, Soundtrack van Michael Giacchino, Verrassingen, Familieconcept, Originele film van Pixar

Minpunten

-

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Coco met een 9 / 10.

9

Coco is door 4 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 9 / 10.

Nuttige recensie

100 / 100 personen vinden deze recensie van Coco nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Coco
Relevante films binnen het genre Animatie
7,6
Recensie Incredibles 2 (2018)
8,3
Recensie Isle of Dogs (2018)
5,5
Recensie Sherlock Gnomes (2018)
6,5
Recensie Peter Rabbit (2018)
6,5
Recensie Early Man (2018)
9,8
Recensie Your Name (2017)