Coco (2017)

Recensie Coco (2017)

Coco recensie

Door Jordy Gomes op
Miguel belandt door mysterieuze omstandigheden in het land van de doden. Waar hij met behulp van overleden familieleden de weg naar huis moet vinden.

Coco is de nieuwste film uit de Pixar bibliotheek. De studio is bekend geworden met grote hits als Toy Story (1995), Monsters Inc. (2001) en Finding Nemo (2003). Wat hebben deze films met elkaar gemeen? Het zijn allemaal originele projecten. Hier komt de kracht van Pixar vandaan, originaliteit zoals het recent uitgekomen Inside Out (2015). Coco is wederom een origineel pareltje van de studio!

Coco focust zich op Miguel en zijn passie voor muziek. Het muzikale sfeertje tovert een lach op je gezicht. Met het vrolijke nummer Un Poco Loco en het emotionele nummer Remember Me wordt je getrakteerd op een achtbaan van emoties. En dat is ook één ding wat de film weet over te brengen: emotie. Coco speelt zich af op Día de Muertos, de Mexicaanse feestdag ter ere aan de doden. De film gaat met hardhandige thema’s aan de haal over het leven in het hiernamaals. Zo stelt Coco de vraag: wat gebeurd er als een overleden persoon geen familie meer heeft om diegene te herdenken?

De bekende animatiestudio heeft met Coco weer een homerun geslagen. Een volwassen film die je aan het denken zet. De kracht van Pixar komt het best tot recht met originele animatiefilms. Coco is hier het levende bewijs van.

Cast: Gael Garcia Bernal Benjamin Bratt Anthony Gonzalez Renee Victor
Regie: Lee Unkrich
Genre: Animatie Familie Avontuur 3D
Speelduur: 2:06 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Coco:

Pluspunten

Prachtige animatie, Vormgeving van het land van de doden, Muzikaal sfeertje, Volwassen thema's, Emotioneel ijzersterk, Laat je nadenken, De 'Día de Muertos' feestdag, Miguel & Hector, Leuke bijrollen, Humoristische momenten, Soundtrack van Michael Giacchino, Verrassingen, Familieconcept, Originele film van Pixar

Minpunten

-

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Coco met een 9,5 / 10.

9,5

Coco is door 4 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 9,1 / 10.

Nuttige recensie

40 / 40 personen vinden deze recensie van Coco nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Coco
Relevante films binnen het genre Animatie
7,5
Recensie Weathering With You (2020)
7,3
Recensie Frozen 2 (2019)
8
Recensie Klaus (2019)
8
Recensie Shaun het Schaap: Het Ruimteschaap (2019)
5,7
Recensie The Lion King (remake) (2019)
8,3
Recensie Ruben Brandt, Collector (2019)