Turbo Kid

2015

8
Recensie Turbo Kid (2015)

In een apocalyptische woestenij neemt een stripfan de persona aan van zijn favoriete stripheld om zijn nieuwe vriendin te redden van slechterik Zeus.

Turbo Kid is door op 22 januari 2022 beoordeeld met een 8 / 10.

The Kid is een onschuldig en ietwat naïeve jongen die zich zelfstandig staande probeert te houden in een onvriendelijke omgeving - zowel in natuur als medemens. Hij is idolaat van Turbo Rider, een superheld die zijn superkrachten overdraagt aan hem waarna hij Turbo Kid wordt. De gevechtshandschoen zorgt voor lekkere special effects wanneer The Kid deze gebruikt.

Geproduceerd in 2015, speelt zich af in 1997 en bevat een onvervalste 80's vibe. De film is pas zeven jaar jong, maar nu al een cultklassieker. Met prachtige personages. Zo is The Kid goed, maar is het vooral Apple die de show steelt. En vergeet niet bendeleider en opperslechterik Zeus, zijn metaal-gemaskerde handlanger Skeletron, cowboy Frederick, dorpsgek Bagu en ga zo maar door. Turbo Kid zit boordevol figuranten, want voor de overdreven, steeds weer verrassende en bloederige kills zijn heel veel slachtoffers nodig.

‘Kleurrijk, grappig, boordevol feel good en uitermate positief.’

Turbo Kid klinkt duister en deprimerend, maar is dat zeker niet. Wel kleurrijk, grappig, boordevol feel good en uitermate positief. Krachtig ondersteunt door de aanstekelijke synthesizer soundtrack van het Canadese duo Le Matos. Sinds het zien de eerste keer al vele malen beluisterd en herontdekt.

De film doet heel erg denken aan Molly uit 2017 (of eigenlijk andersom). Een B-film wat betreft kwaliteit, maar de passie en het plezier spat van het scherm. Juist de charme zit in de vele imperfecties. De kostuums zijn een heerlijk bij elkaar geraapt zooitje die toch matcht en waar de creativiteit van afstraalt. Of de ongemakkelijke fiets-achtervolgingen die snelheid simuleren maar traag overkomen. Of het minimale verhaal wat er eigenlijk nauwelijks toe doet.
Turbo Kid is een absolute cultfilm. De casual filmkijker zal dit niet kunnen waarderen, maar fans van de genrefilm, splatter en sciencefiction beleven met Turbo Kid een zeer vermakelijke anderhalf uur.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Turbo Kid:

Pluspunten Turbo Kid

Setting, Feel good, Soundtrack Le Matos, Kills, Overdreven, Special effects, The Kid, superkracht, Apple, Zeus en bende, Passie en plezier, Komisch, Charmant, Kostuums, Fiets-achtervolgingen

Minpunten Turbo Kid

-

Nuttige recensie

4 / 4 personen vinden deze recensie van Turbo Kid nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere sciencefictionfilms en -series