Molly

2017

8
Recensie Molly (2017)

Molly leeft in haar eentje in een apocalyptische woestenij en wordt opgejaagd door een groep plunderaars die haar willen gebruiken voor kooigevechten.

Molly is door op 19 april 2017 beoordeeld met een 8 / 10.

Een apocalyptische film van Nederlandse bodem, dat is hoogst ongewoon. De makers kiezen voor de Engelse taal, en dat is een logische keuze, aangezien de internationale doelgroep vele malen groter is voor dit specifieke genre.
Om het geheel nog uitdagender te maken beschikt hoofdrolspeelster Molly (Julia Batelaan) over superkrachten. Verwacht dus, verbazingwekkend goede, special effects.

Batelaan, die de film individueel draagt, speelt overtuigend. Haar gevechten zijn indrukwekkend. De lange takes zijn bewonderenswaardig. Niets verdoezelen met 20 cuts in 10 seconden. Natuurlijk is een gevecht dan soms wat rommelig en zie je schoonheidsfoutjes, maar dat heeft een aantrekkelijke charme - zoals ook een overduidelijke plakwond.

‘Verbazingwekkend goede special effects.’

De kleurrijke setting doet exotisch aan, maar lijkt te zijn opgenomen in het Hollandsche duinlandschap. Duitse bunkers zijn ideale locaties, maar ook de boorplatformen spreken tot de verbeelding.

Molly is een B-film, maar wel echt goed. Voor liefhebbers van het genre is dit een welkome verrassing die gegarandeerd voor vermaak zorgt.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Molly:

Pluspunten Molly

Muziek, Montage, Camerawerk, Engels, Special effects, Julia Batelaan, Lange takes, Charme, Kleurrijk, Setting

Minpunten Molly

-

Nuttige recensie

20 / 22 personen vinden deze recensie van Molly nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series