The Maze Runner

2014

7
Recensie The Maze Runner (2014)

Thomas komt terecht in een community van jongens die gevangen zitten in een doolhof. Hij is zelf zijn geheugen kwijt en probeert er achter te komen waarom hij hier terecht is gekomen. Samen met de andere jongens probeert hij te ontsnappen uit het doolhof.

The Maze Runner is door op 27 september 2014 beoordeeld met een 7 / 10.

The Maze Runner begint zeer leuk, doordat je als kijker meegenomen wordt vanuit de belevingswereld van Thomas, de hoofdpersoon. Dus je weet als kijker in het begin net zoveel als dat hij weet: niets namelijk. Het zorgt ervoor dat je gelijk vanaf het begin de aandacht hebt voor the Maze Runner. De dynamiek van de groep in het midden van het doolhof is leuk om te zien ontwikkelen. De jongens die dit spelen zijn goed gecast en hier en daar zijn zelfs enkele bekende gezichten te zien.

The Maze Runner is een film die hangt rondom het 'clipping-point' van wel of geen 3D. 3D bij deze film had wel gemogen en had het extra mooi gemaakt. Los daarvan is er genoeg aandacht besteed aan het goed verfilmen van the Maze Runner. Met een goed verhaal, verassingen, special effects en een aantal plot-twists.

Het einde van de Maze Runner is dan ook een goed bedacht verhaal en zorgt er als kijker verrast bent met wat je ziet aan het einde. Totaal onverwachte wending. Toch gaan bepaalde aspecten hierin wat te snel en zelfs eentje onrealistisch wat het einde er een beetje aan af doet. Maar overall loop je de zaal uit met een verrassingsgevoel.

Te zien op Disney+ en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Maze Runner:

Pluspunten The Maze Runner

Origineel concept, Plot-twist

Minpunten The Maze Runner

Film 2?

Nuttige recensie

4 / 5 personen vinden deze recensie van The Maze Runner nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere sciencefictionfilms en -series