The Maze Runner

2014

7
Recensie The Maze Runner (2014)

Thomas komt terecht in een onbekende wereld, zijn geheugen is gewist. Hij komt er al snel achter dat de groep gevangen zit in een doolhof. Thomas wordt een runner en is vastbesloten het mysterie te ontrafelen.

The Maze Runner is door op 26 september 2014 beoordeeld met een 7 / 10.

Na het zien van de trailer van The Maze Runner heb ik gelijk twee indrukken; tienerfilm en filmreeks.
Een tienerfilm omdat het verhaal zich simpelweg afspeelt rondom een groep tieners - al is het te kort door de bocht om The Maze Runner te bestempelen als tienerfilm alleen. De film biedt genoeg voor volwassenen en zou daarom best eens richting filmreeksen kunnen gaan als Harry Potter en The Hunger Games. En The Maze Runner is niet kinderachtig van uitstraling, zoals bij Percy Jackson bijvoorbeeld wel het geval is.

‘Maar dan gaat het verhaal een eenvoudige richting op.’

De spanning zit in The Maze Runner op een continu niveau. Het verhaal steekt goed in elkaar, waardoor je als kijker ook nieuwsgierig wordt naar het mysterie achter het doolhof.
Tot een kwartier voor tijd zijn er geen grote minpunten, maar dan gaat het verhaal een eenvoudige richting op. Niet spectaculair, niet verrassend. Een vergezocht slot zelfs.

Natuurlijk kun je je afvragen of een groep jongens van puberale leeftijd zo vredelievend met elkaar kan samenleven. Maar ondanks deze, en andere kleine, minpuntjes biedt The Maze Runner prima vermaak. Absoluut een opmaat naar meer.

Te zien op Disney+ en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Maze Runner:

Pluspunten The Maze Runner

Volwassen, Spannend, Mysterie

Minpunten The Maze Runner

Vergezocht slot, Eenvoudig einde

Nuttige recensie

4 / 6 personen vinden deze recensie van The Maze Runner nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere sciencefictionfilms en -series