Ted 2

2015

5,5
Recensie Ted 2 (2015)

De grofgebekte teddybeer Ted is terug in een nieuw avontuur. In deze tweede film gaat hij trouwen met zijn vriendin waarna de autoriteiten hem op het spoor zijn en bestempelen als 'bezit'. Een juridische strijd begint.

Ted 2 is door op 13 augustus 2015 beoordeeld met een 5,5 / 10.

In de film uit 2012 is Ted een vunzige en grofgebekte teddybeer. Met zijn vriend John (Mark Wahlberg) doet hij niets anders dan herrie schoppen. Deze succesformule heeft de maker, Seth MacFarlane, losgelaten in Ted 2. Het vervolg is te braaf in vergelijking met zijn voorganger.
Wat opvalt is de ruimte die letterlijk gemaakt wordt voor grappen. Het verhaal loopt, wordt gepauzeerd, om vervolgens de grap te starten - vaak aan het eind van een scène waardoor het onverwachte mist. Te gemaakte grappen die onecht aanvoelen.
In de basis is Ted 2 een romantische film, maar het wordt vermarkt als komedie. En bij komedie horen grappen, dus die zijn er op de valreep nog even aan toegevoegd.
Als het een komedie betreft gaat het natuurlijk om de humor, en zeker; Ted 2 bevat een aantal fantastische grappen. Je ligt af en toe dubbel van het lachen. Al staat daar wel een meerderheid aan minder goede grappen tegenover.

‘Te gemaakte grappen die onecht aanvoelen.’

Amanda Seyfried werkt als tegenspeler van Mark minder goed dan Mila Kunis in Ted (2012). En dan de cameo van Liam Neeson; voegt niets toe.
Ted 2 is gemaakt om thuis op de bank te kijken, in de bioscoop kun je beter voor iets anders kiezen.

Te zien op Netflix, Pathé Thuis en Viaplay

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Ted 2:

Pluspunten Ted 2

Fantastische grappen, Ted zelf

Minpunten Ted 2

Slechte grappen, Lange zit, Braaf, Gemaakte grappen, Amanda Seyfried, Mila Kunis

Nuttige recensie

9 / 10 personen vinden deze recensie van Ted 2 nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies