Ted 2

2015

5,5
Recensie Ted 2 (2015)

Het matige vervolg op de grappige, verfrissende komedie uit 2012. De grappige teddybeer wil graag iets van z'n leven maken, maar komt erachter dat je als knuffel niet dezelfde rechten hebt als een mens.

Ted 2 is door op 13 juli 2015 beoordeeld met een 5,5 / 10.

Wat lijkt te beginnen als een aflevering van Family Guy wordt helaas niet beter dan de bekende cartoon van MacFarlane. Ted 2 komt traag op gang, weet nooit de slappe lach te geven en duurt naar mijn mening te lang voor wat het probeert te geven.

Als je van foute humor houdt, afgewisseld met een slap verhaal, dan is dit zeker een film om naartoe te gaan. Er zitten een aantal grappen in die eigenlijk niet kunnen, maar toch echt wel nodig zijn om de film vermakelijk te maken. Wahlberg en Seyfried zorgen voor prima bijrollen, helaas trekken ze de aandacht bij de knuffelbeer vandaan die eigenlijk niets anders wil dan mensenrechten krijgen (echt? Geen betere verhaallijn te bedenken?).

Misschien dat Ted 2 in Amerika beter tot z'n recht komt met sommige referenties en actualiteiten, maar zelfs dan kan ik me niet voorstellen dat de flauwe opmerkingen en absurditeiten goed ontvangen worden.

Een reden om de film wel te zien is Patrick Warburton die meermalen in z'n belachelijke The Tick-kostuum het leven van nerds zuur maakt tijdens de Comic-Con in New York. Daar is alleen wel terugkeer van het irritante personage Donny (Ribisi) een doorn in het oog voor de pluche held én de kijker.

Te zien op Netflix, Pathé Thuis en Viaplay

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Ted 2:

Pluspunten Ted 2

Jurassic Park referentie, Cameo's, Comedy-club scène

Minpunten Ted 2

Slecht uitgevoerd vervolg, Timing van grappen

Nuttige recensie

10 / 11 personen vinden deze recensie van Ted 2 nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies