Ted 2

2015

6
Recensie Ted 2 (2015)

Beertje Ted (Seth MacFarlane) moet voor het gerechtshof bewijzen dat hij een persoon is. Hiervoor schakelt hij de hulp in van zijn beste vriend Johnny (Mark Wahlberg) en de jonge advocate Samantha (Amanda Seyfried).

Ted 2 is door op 13 augustus 2015 beoordeeld met een 6 / 10.

Ted 2 is het vervolg op Seth MacFarlanes eerste filmproject uit 2012. Helaas mist deze schunnige komedie de charme van zijn voorganger. Het verhaal komt moeizaam op gang en de hoeveelheid rake grappen stelt enigszins teleur. Daar staat wel tegenover dat MacFarlane probeert om de film te voorzien van een volwassen boodschap.

Voor liefhebbers van harde humor valt er genoeg te lachen. Gelukkig is de film allesbehalve politiek correct. De grappen komen echter zelden voort uit de ontwikkelingen van het verhaal. Hierdoor doet Ted 2 nog sterker denken aan MacFarlanes thuishaven Family Guy. De grappen staan op zichzelf, waardoor de film aanvoelt als een lange sketch show. Dit gevoel ebt pas weg wanneer Ted zichzelf moet bewijzen in de rechtszaal.

Tijdens deze scènes maakt MacFarlane zijn statement over acceptatie en tolerantie. (Toevallig perfect getimed met de legalisering van het homohuwelijk in de VS.) Vervolgens gaat Ted 2 weer op dezelfde ongeïnspireerde voet verder. Het blijft leuk om een knuffelbeer te zien schelden, maar Ted wordt zelden voorzien van goed materiaal. Het enthousiasme uit de eerste film is weg en dat levert een komedie op van een beduidend lager niveau.

Te zien op Netflix, Pathé Thuis en Viaplay

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Ted 2:

Pluspunten Ted 2

Harde humor, Bijrollen voor bekende acteurs, Geslaagde Jurassic Park grap

Minpunten Ted 2

Geen tempo, Weinig rake grappen, Geen enthousiasme, Te lange speelduur

Nuttige recensie

34 / 34 personen vinden deze recensie van Ted 2 nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies