Loveless

2017

5
Recensie Loveless (2017)

Boris en Zhenya liggen in een scheiding. In plaats van zich te bekommeren om hun zoon zijn de twee meer bezig met hun eigen, nieuwe toekomst.

Loveless is door op 24 september 2017 beoordeeld met een 5 / 10.

Loveless is zoals de titel doet vermoeden: compleet liefdeloos. Het eerste half uur belooft veel goeds gezien de woordenwisselingen tussen vader Boris en moeder Zhenya. Hun 12-jarige zoon Alyosha zit er steeds middenin, wat een interessant spanningsveld oplevert. Maar dan ineens is de tiener weggelopen om nooit meer teug te keren. Alle overgebleven personages zijn liefdeloos, oninteressant en leeg; voor de kijker geen moment boeiend. Loveless gaat over de harteloze ouders en diens minnaars, niet over de jongen zelf.

‘Compleet liefdeloos.’

Af en toe lijkt er een opening te zijn, maar steeds blijkt het een kat in de zak. Verder slow cinema met sporadisch een prima soundtrack, al wordt er te weinig gebruik gemaakt van muziek om de sfeer kracht bij te zetten - daar waar het gebeurt is het misleidend.

Loveless is mooi gemaakt, want zelfs grauw en vies Rusland wordt volgens vooroordeel gepromoot. En misschien heeft regisseur Andrey Zvyagintsev wel als doel gehad een liefdeloze film te maken, dat is dan zeker gelukt, al is het voor de kijker vanuit het verkeerde perspectief vertelt.

Te zien op myLum

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Loveless:

Pluspunten Loveless

Vooroordeel Rusland bevestigd, Alyosha, Sporadisch goede muziek

Minpunten Loveless

Liefdeloos, Verkeerde perspectief, Lege personages, Oninteressant

Nuttige recensie

3 / 7 personen vinden deze recensie van Loveless nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series