Jungle Cruise

2021

8
Recensie Jungle Cruise (2021)

Dr. Lily Houghton heeft de sleutel bemachtigd om de 'Tree of life' tot leven te wekken. Die bevindt zich echter ergens in het Amazonewoud. Samen met haar broer McGregor trekt ze naar het Amazonewoud. Ze huren skipper Frank in en met z'n drieën gaan ze op zoek naar de fameuze boom.

Jungle Cruise is door op 29 juli 2021 beoordeeld met een 8 / 10.

Hoewel ik in mijn leven al heel veel films gezien heb en almaar kritischer lijk te worden, blijft één parameter voor mij van levensbelang. Ik ga naar de bioscoop om me te amuseren en als een film erin slaagt van mij anderhalf uur of meer mee te nemen naar een andere wereld, dan is een filmavond voor mij geslaagd. Dat had ik vorig jaar met het kleinood Unhinged (2020) met Russell Crowe en dat heb ik nu weer met deze uiterst vermakelijke Jungle Cruise.

‘Blunt is charmant en grappig zoals steeds en ook Dwayne Johnson laat nog maar eens zien dat hij een leuk gevoel voor humor heeft.’

Dat Disney+ extra wil cashen voor hun films, vind ik er zwaar over, maar ze blijven bij momenten toch plezante films afleveren. Deze Jungle Cruise kan je zien als een gezonde mix tussen The African Queen, The Mummy, Romancing the Stone, Indiana Jones en Pirates of the Caribbean. Uit elk van deze voorbeelden nemen ze een aantal ingrediënten en die smelten ze samen tot een nieuw avontuur.

De acteurs zijn, wat mij betreft, goed gecast. Blunt is charmant en grappig zoals steeds en ook Dwayne Johnson laat nog maar eens zien dat hij een leuk gevoel voor humor heeft. Jack Whitehall is een heerlijke sidekick en Jesse Plemons zo mogelijk een nog heerlijkere slechterik. Deel één moet het hebben van de bij momenten sprankelende dialogen tussen Blunt en Johnson, terwijl we in deel twee de grote actie 'set pieces' voorgeschoteld krijgen. Dat alles samen maakt van deze film de ideale crowdpleaser voor het hele gezin.

Te zien op Disney+ en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Jungle Cruise:

Pluspunten Jungle Cruise

Pure fun, Leuke dialogen, Plezante sfeer, Imposante set pieces, Goeie cast, Humor, Verveelt geen minuut

Minpunten Jungle Cruise

Het waarom van de transformatie van de CGI-slechteriken ontbreekt

Nuttige recensie

5 / 5 personen vinden deze recensie van Jungle Cruise nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere fantasyfilms en -series