Unhinged (2020)

Recensie Unhinged (2020)

Unhinged recensie

Door Kurt Velghe op
Rachel heeft zich overslapen en moet op tijd bij een klant zijn, maar eerst moet ze zoontje Kyle naar school brengen. Gestresseerd omdat ze weeral eens te laat is, toetert ze net iets te hard naar een pick up truck die voor haar het groen licht negeert. Dat had ze beter niet gedaan want achter het stuur van de truck zit een licht ontvlambare psychopaat met het gezicht van Russell Crowe.

Voor ik verder ga, moet ik iets bekennen. Ik ben een fan van Russell Crowe. Dat kan deze recensie gekleurd hebben, maar ik denk/hoop van niet. Integendeel, deze film herinnert mij er aan waarom ik als piepjonge snaak een filmfreak ben geworden. Cinema dompelt je onder in een wereld waar je alle tijdsbesef verliest en pas terug boven komt als de film gedaan is (in je hoofd lijkt dat vijf minuten, in werkelijkheid is dat tussen anderhalf en drie uur). Dat overkwam mij bij het zien van deze prent. Gillen van plezier!

Crowe is getransformeerd van een gespierde gladiator naar een pompeuze vetzak. En dat blijkt perfect te zijn voor deze rol. Met zijn dik lijf raast hij als een bezetene door deze film. Maar ook Pistorius en Bateman als de onfortuinlijke Rachel en Kyle zijn geloofwaardig als moeder en zoon. Zonder al te veel franjes of overdreven subplots, word je meegesleurd in deze helse trip. Over de personages kom je relatief weinig te weten, maar dat hoeft ook niet in een B-film als deze. Typisch voor dit soort films zijn de vreemde beslissingen die de personages soms nemen, maar als je deze erbij neemt, dan krijg je zeker waar voor je geld.

Als je weet dat dit een film is die met een laag budget gemaakt is, dan kan je alleen maar respect hebben voor de makers. De achtervolgingen zien er geloofwaardig uit, de crashes zorgen bij momenten voor heuse schrikmomenten en ook de bloederige momenten zijn geloofwaardig in beeld gebracht. Soms denk je onvermijdelijk terug aan het magistrale Duel (1971) van Steven Spielberg, maar dan met een chauffeur achter het stuur. Ook The Hitcher (1986) en Sleeping with the Enemy (1991) zijn nooit veraf. Zet je verstand op nul en geniet van deze B-thriller met een ontketende Russell Crowe. De meerwaardezoeker kan zich hiermee misschien troosten: Crowe staat er voor bekend zelf een behoorlijk kort lontje te hebben (misschien is dit zijn manier om komaf te maken met die geruchten) en agressie in het verkeer is een euvel dat vandaag de dag al te vaak voorkomt.

Cast: Russell Crowe Caren Pistorious Gabriel Bateman Jimmi Simpson
Regie: Derrick Borte
Genre: Thriller
Speelduur: 1:31 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Unhinged:

Pluspunten

Rechttoe rechtaan, Spannend, Een heerlijke Russell Crowe, Goed weerwerk van Pistorius en Bateman, Geloofwaardige achtervolgingen, Schrikmomenten

Minpunten

Vreemde beslissingen van hoofdpersonages

Beoordeling

Kurt Velghe beoordeelt Unhinged met een 7,5 / 10.

7,5

Unhinged is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 6,3 / 10.

Nuttige recensie

2 / 4 personen vinden deze recensie van Unhinged nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Unhinged
Relevante films binnen het genre Thriller
8
Recensie Cash On Demand (1961)
7,5
Recensie Freaky (2020)
7
Recensie The Call (2020)
6
Recensie Kadaver (2020)
9,5
Recensie The Prestige (2006)
8
Recensie Insomnia (2002)