Greenland (2020)

Recensie Greenland (2020)

Greenland recensie

Door Kurt Velghe op
Een allesverwoestende komeet is op weg naar de aarde. John Garrity (Gerard Butler in een voor hem typische rol) heeft als bouwkundig ingenieur het voorrecht om ondergebracht te worden in een beschermde bunker. Hij moet echter alles op alles zetten om de bunker tijdig te bereiken, samen met zijn gezin.

Butler heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in dit soort B-actiefilms (zie bijvoorbeeld de Fallen-reeks). Die zijn echter meestal bijzonder genietbaar. Bovendien is Butler op zich geen slechte acteur en weet hij perfect hoe hij bepaalde emoties geloofwaardig kan spelen. Dat geldt allebie ook voor deze Greenland. De plot kennen we (denk aan Armageddon, Meteor, enz.), maar wordt hier net iets geloofwaardiger omdat de makers erin geslaagd zijn de personages centraal te zetten.

De speciale effecten worden zeker in het eerste uur tot een minimum beperkt, waardoor we ook echt de tijd krijgen om het gezin Garrity te leren kennen. Er heerst een goeie chemie tussen Butler en Baccarin, en ook Dale Floyd is geloofwaardig als de jonge Nathan. Alleen jammer dat de clichés volop aanwezig zijn: Butler leeft op gespannen voet met zijn bijna ex-vrouw en hun kind heeft op de koop toe suikerziekte. De af en toe ongeloofwaardige plotwendingen en het watkaneenmensnogmeeroverkomen-gevoel moet je erbij nemen, maar als je je verstand op nul zet, dan is dit een bijzonder genietbare rampenfilm met geloofwaardige personages.

Cast: Gerard Butler
Regie: Ric Roman Waugh
Genre: Actie
Speelduur: 1:59 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Greenland:

Pluspunten

Interessante personages, Karig gebruik van CGI (zeker in het eerste deel van de film), Goeie chemie tussen Butler, Baccarin en Dale Floyd

Minpunten

Clichés - Ongeloofwaardige wendingen - Watkaneenmensnogmeeroverkomen-gevoel

Beoordeling

Kurt Velghe beoordeelt Greenland met een 6 / 10.

6

Greenland is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 6 / 10.

Nuttige recensie

2 / 3 personen vinden deze recensie van Greenland nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Greenland
Relevante films binnen het genre Actie
5,5
Recensie Venom: Let There Be Carnage (2021)
7,5
Recensie No Time to Die (2021)
9,5
Recensie The Last Duel (2021)
8,5
Recensie Casino Royale (2006)
8,5
Recensie Dune: Part One (2021)
7
Recensie Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021)