First Man (2018)

Recensie First Man (2018)

First Man recensie

Door Jordy Gomes op
Een kijkje in het leven van Neil Armstrong (Ryan Gosling) en zijn toewijding om samen met NASA de eerste ruimtevaart te bemannen naar de maan.

Regisseur Damian Chazelle wist ons eerder twee uitmuntende films aan te leveren: Whiplash (2014) & La La Land (2016). Met zijn nieuwste film, First Man, stapt hij uit het muziek genre voor een waargebeurd verhaal over de maanlanding, en wederom levert Chazelle een topper af.


Fist Man grijpt meteen de aandacht dankzij het effectieve camerawerk. Veel lijkt met de hand gefilmd, wat meedraagt aan de spanning van de situatie en ervoor moet zorgen dat je zelf een extra persoon bent tijdens deze gebeurtenissen. Ryan Gosling weet zijn rol van Armstrong goed te verkopen dankzij ingetogen acteerwerk. Achter zijn soms gevoelloze houding en serieuze blikken schuilt pijn en frustratie. Armstrong stort zich volledig op deze krankzinnige taak. Hoe komen we naar de maan en weer veilig thuis?

Hoe de maanlanding in beeld wordt gebracht is wonderbaarlijk. Spectaculaire effecten en betoverende muziek van Justin Hurwitz gaan hand in hand met de verwondering op de gezichten van de astronauten. De scènes in de ruimte doen denken aan Kubrick's 2001: A Space Odyssey. Een vergelijking waar Fist Man trots op kan wezen. Een adembenemende reis door de ogen van een Amerikaanse held.

Cast: Ryan Gosling Claire Foy Kyle Chandler Jason Clarke
Regie: Damien Chazelle
Genre: Drama
Speelduur: 2:21 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van First Man:

Pluspunten

Regie van Damian Chazelle, Camerawerk dat voelt alsof je erbij bent, Ingetogen acteerwerk van Ryan Gosling, Sterke bijrol voor Claire Foy, Spectaculaire effecten, Betoverende muziek van Justin Hurwitz, Maanlanding wonderbaarlijk in beeld gebracht

Minpunten

Verloop van tijd inconsistent, Soms wat langdradig

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt First Man met een 8,5 / 10.

8,5

First Man is door 4 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 8,1 / 10.

Nuttige recensie

15 / 20 personen vinden deze recensie van First Man nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van First Man
Relevante films binnen het genre Drama
7
Recensie House of Gucci (2021)
7,3
Recensie Finch (2021)
8
Recensie Tick, Tick... Boom! (2021)
8,3
Recensie Last Night in Soho (2021)
8,5
Recensie The Power of the Dog (2021)
6
Recensie Un Monde (2021)