First Man

2018

7
Recensie First Man (2018)

First Man geeft een inkijk in het leven van Neil Armstrong in de aanloop naar de maanlanding, waarmee hij de eerste man werd die voet zette op de maan op 20 Juli 1969.

First Man is door op 4 oktober 2018 beoordeeld met een 7 / 10.

Ryan Gosling speelt Neil Armstrong in First Man. Een film die nieuwe perspectieven biedt aan de maanlanding, en de man die onlosmakelijk verbonden is aan deze historische gebeurtenis. De maanlanding is zo'n typisch historische gebeurtenis die je leert uit de boeken (tenzij je getuige was met de gehele wereldpopulatie via radio of televisie), met als gevolg dat de generatie na 1969 praktisch geen emotionele connectie heeft met de maandlanding. Gedurfd en met gevoel voor ironie de keuze voor Ryan Gosling om deze connectie te bewerkstelligen.

First Man voelt als een historisch document, al bied het hiervoor te weinig context om hiervoor te fungeren. Waar Ryan Gosling overigens Neil Armstrong zeer verdienstelijk neerzet weet hij nooit echt te 'landen' als Armstrong. Dit is jammer, want de effecten van de film zijn indrukwekkend en de stijl keuze maakt het alsof je de gebeurtenis (opnieuw) bijwoont.

First Man is absoluut de moeite van het kijken waard. Al is het alleen maar om het historische belang van deze gebeurtenis. Helaas kost het kijken van deze ruimtereis de nodige moeite door het tergende tempo van de film.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van First Man:

Pluspunten First Man

Authentiek, Indrukwekkende effecten

Minpunten First Man

Ryan Gosling speelt verdienstelijk, maar mist de overtuiging als Neil Armstrong

Nuttige recensie

13 / 20 personen vinden deze recensie van First Man nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series