Enola Holmes

2020

6,5
Recensie Enola Holmes (2020)

Enola Holmes, het kleine zusje van Mycroft en Sherlock, woont al jaren alleen met haar moeder. Als haar moeder op een dag verdwijnt, komen haar broers eindelijk nog eens op bezoek om haar "op te voeden" en te helpen bij de zoektocht naar hun moeder.

Enola Holmes is door op 27 september 2020 beoordeeld met een 6,5 / 10.

Millie Bobby Brown is sinds haar rol als Eleven in Stranger Things één van de best verdienende actrices van haar generatie. Ze was zelf co-producer voor deze verfilming van het boek van Nancy Springer. Ze slaagt er met haar frisse verschijning in deze film meteen in haar rol uit eerder genoemde serie te doen vergeten. Ze praat, vecht en huppelt vrolijk door deze fris gemaakte avonturenfilm.

Haar tegenspelers zijn ook niet van de minste, met Helena Bonham Carter als de moeder en Henry Cavill en Sam Claflin als Sherlock en Mycroft. De filmt oogt sfeervol en fris, met dank aan de geanimeerde cuts en het regelmatig doorbreken van de vierde wand door Enola. Op die manier trekt ze het publiek mee het verhaal in en maakt het op die manier ook medeplichtig aan haar fratsen.

Bijzonder origineel is het allemaal niet en ook het ontbreken van een echte slechterik speelt de film parten. Wie echter zin heeft in een paar uurtjes pretentieloos entertainment, zit met deze film zeker aan het goeie adres.

Te zien op Netflix

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Enola Holmes:

Pluspunten Enola Holmes

Frisse verschijning van Millie Bobby Brown, Aanwezigheid van Henry Cavill, Sam Claflin & Helena Bonham Carter, Fris gemaakt, Leuk van sfeer, Doorbreken vierde wand

Minpunten Enola Holmes

Niet zo bijzonder origineel, Ontbreken van echte slechterik

Nuttige recensie

2 / 5 personen vinden deze recensie van Enola Holmes nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series