Christopher Robin (2018)

Recensie Christopher Robin (2018)

Christopher Robin recensie

Door Jordy Gomes op
Christopher Robin (Ewan McGregor) is opgegroeid en heeft vanwege zijn baan weinig tijd voor zijn familie. Het is aan Winnie the Pooh (Jim Cummings) en zijn vriendjes om het innerlijke kind van Christopher Robin weer naar boven te halen.

Disney is druk bezig om remakes te maken van hun geliefde animatiefilms. Waarnaar de vernieuwde versies van Jungle Book (2016) en Beauty and the Beast (2017) simpelweg het verhaal opnieuw vertelde, is Christopher Robin een origineel project. Een soort los vervolg op de originele animatieklassieker. Het onschuldige jongetje is nu een volwassen man geworden, en wat zou er gebeuren als Christopher Robin geen tijd meer heeft voor Winnie the Pooh en zijn vriendjes?

Vanaf het begin weet de film je nostalgie te prikkelen met verwijzingen naar de originele The Many Adventures of Winnie the Pooh (1977). Dezelfde droge humor, onschuldige situaties en wijze woorden van Pooh die je gewend bent komen allemaal voorbij. Deze combinatie maakt dit absoluut een avontuur voor jong en oud. De intieme momenten tussen de verouderde Christoper Robin en Winnie the Pooh laten de meeste indruk achter, hartverwarmend en soms ontroerend.

De Christopher Robin film slaagt erin om deze klassieke personages eer aan te doen en trouw te blijven aan hun persoonlijkheden. Na al deze jaren zijn Winnie the Pooh en zijn vriendjes nog net zo charmant en schattig als altijd.

Cast: Ewan McGregor Bronte Carmichael Chris O’Dowd Hayley Atwell
Brad Garrett Mark Gatiss Jim Cummings Nick Mohammed
Toby Jones Peter Capaldi Sophie Okonedo
Regie: Marc Forster
Genre: Drama Fantasy
Speelduur: 1:44 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Christopher Robin:

Pluspunten

Acteerwerk Ewan McGregor en Jim Cummings, Charmant & schattig, Trouw aan de persoonlijkheden van de personages, Mooie combinatie van poppen en CGI, Hartverwarmend, Verwijzingen naar het originele materiaal, Gebruik van een aantal klassieke liedjes

Minpunten

Iets te lange speelduur

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Christopher Robin met een 8 / 10.

8

Christopher Robin is door 3 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 7,3 / 10.

Nuttige recensie

29 / 30 personen vinden deze recensie van Christopher Robin nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Christopher Robin
Relevante films binnen het genre Drama
7
Recensie House of Gucci (2021)
7,3
Recensie Finch (2021)
8
Recensie Tick, Tick... Boom! (2021)
8,3
Recensie Last Night in Soho (2021)
8,5
Recensie The Power of the Dog (2021)
6
Recensie Un Monde (2021)