The Salvation (2014)

Recensie The Salvation (2014)

The Salvation recensie

Door Rick Schuttinga op
Avonturiers uit heel Europa zoeken naar het grote geluk in Amerika. Wanneer de uit Denemarken afkomstige Jon zijn vrouw en zoon ontvangt gaat het mis.

Het is 1871. In het Wilde Westen van Amerika worden de vrouw en zoon van Jon vermoord. Hij neemt wraak, maar krijgt vervolgens outlaw Delarue en zijn manschappen achter zich aan. De goedheid zelve is er geen andere oplossing voor Jon. Om rust te kunnen vinden moet hij zijn vredige karakter vaarwel zeggen om zijn tegenstanders tot stoppen te dwingen.

The Salvation is een eenvoudig wraakverhaal, maar tóch zeer vermakelijk. De special effects vallen in eerste instantie wat tegen. Al zorgt de ruwe afwerking wel voor de juiste sfeer, een sfeer van vervlogen tijden. Een oude western, niet te gelikt. En al snel kom je tot de conclusie dat alle elementen juist goed samenkomen binnen het genre.

Mads Mikkelsen (Jon) zet een solide acteerprestatie neer. Maar het is vooral Eva Green (Madelaine) die weer een mysterieus en krachtig personage neerzet. Haar karakter heeft geen spraak nodig, houding en gezichtsuitdrukking is voldoende - en dat is ook wel nodig aangezien haar tong haar is ontnomen.

The Salvation zet over de gehele lengte een solide film neer. Geen opsmuk, gewoon rechtlijnig, met voldoende spanning en een passende opbouw richting de verlossing.

Cast: Mads Mikkelsen Eva Green Eric Cantona Mikael Persbrandt
Jeffrey Dean Morgan Jonathan Pryce
Regie: Kristian Levring
Genre: Western
Speelduur: 1:30 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Salvation:

Pluspunten

Verhaal, Voldoende spanning, Goede sfeer, Eva Green

Minpunten

Special effects, Voorspelbaar

Beoordeling

Rick Schuttinga beoordeelt The Salvation met een 7 / 10.

7

The Salvation is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 7 / 10.

Nuttige recensie

5 / 5 personen vinden deze recensie van The Salvation nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van The Salvation
Rick zag The Salvation op het Leiden Film Festival
Relevante films binnen het genre Western