The Hunger Games: Mockingjay - Part 2

2015

7,5
Recensie The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (2015)

Terwijl de rebellen de decadente hoofdstad van Panem binnenvallen probeert Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) persoonlijk af te rekenen met de snode President Snow (Donald Sutherland).

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 is door op 18 november 2015 beoordeeld met een 7,5 / 10.

In Mockingjay Part 2 zien we hoe Katniss' gevecht met de troepen van President Snow zijn tol eist. Dit emotionele verval wordt erg sterk neergezet door Jennifer Lawrence. Haar acteerwerk is dan ook één van de elementen die deze reeks tot meer maakt dan de zoveelste Young Adult verfilming.

The Hunger Games legt liever de nadruk op de gevolgen van geweld dan op het geweld zelf. Dit zorgt soms voor een regelrecht deprimerende sfeer. Vooral de climax van Part 2 neemt een duistere wending die menig kijker even uit de film zal trekken en zal doen stilstaan bij de actualiteiten.

Mockingjay Part 2 is dan ook allesbehalve luchtig. Een groot deel van de film speelt zich af tegen een grauw decor en alleen Woody Harrelson zorgt voor een grapje of twee. Kijkers zullen echter niet terneergeslagen naar huis gaan, want het verhaal eindigt op een hoopvolle noot.

Om dat einde te verdienen worden kijkers echter (net als Katniss) murw geslagen door een effectieve mix van actiescènes en emotionele momenten. Regisseur Francis Lawrence komt gelukkig nooit in de verleiding om het spektakel op te schroeven. In plaats daarvan brengt hij deze filmreeks tot een degelijk en bevredigend einde.

Te zien op Netflix, Pathé Thuis en Videoland

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Hunger Games: Mockingjay - Part 2:

Pluspunten The Hunger Games: Mockingjay - Part 2

Bevredigende ontknoping, Acteerprestaties Jennifer Lawrence, Donald Sutherland, Muziek James Newton Howard

Minpunten The Hunger Games: Mockingjay - Part 2

Grauw en humorloos

Nuttige recensie

35 / 36 personen vinden deze recensie van The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere sciencefictionfilms en -series