The Hunger Games: Mockingjay - Part 2

2015

6,5
Recensie The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (2015)

In Mockingjay Part 2 zien we de laatste strijd tussen de rebellen uit alle 13 districten en het Capitool. Katniss Everdeen tegen President Snow.

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 is door op 20 november 2015 beoordeeld met een 6,5 / 10.

Begin december 2014 had ik het in mijn recensie van Mockingjay Part 1 over "een grootschalige oorlog" en "een waar actiespektakel". Onterechte aannames, blijkt na het zien van Mockingjay Part 2. Enigszins teleurgesteld dus.
Natuurlijk gebeurt er een hoop in deze laatste Hunger Games, maar ook hele stukken niets. De eerste Mockingjay laat je met verwachtingen en nieuwsgierigheid achter, die niet waargemaakt worden. De grande finale is magertjes en de grote oorlog is helemaal niet zo groots.

‘De grande finale is magertjes en de grote oorlog is helemaal niet zo groots.’

Er moeten bepaalde verrassende plotwendingen inzitten. Maar nog voordat de eerste hints richting de draai gegeven zijn, zie je overduidelijk welke kant het opgaat. Subtiel omgaan met aanwijzingen is er niet bij. Verrassingen doen een verhaal goed, overduidelijk zijn werkt averechts.
Het driedubbele einde is ook jammer. Na het gevoelsmatig juiste eind komt nog een flink stuk. En na dit aanhangsel nóg een slot.

Het beste van The Hunger Games: Mockingjay Part 2 zijn de boobytraps, daar is de spanning te vinden. En bij Jennifer Lawrence. Nu alle vier de delen gezien te hebben kun je concluderen dat The Hunger Games bij lange na niet zo'n hype zou zijn geweest zonder haar ijzersterke hoofdrol.

Te zien op Netflix, Pathé Thuis en Videoland

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Hunger Games: Mockingjay - Part 2:

Pluspunten The Hunger Games: Mockingjay - Part 2

Jennifer Lawrence, Boobytraps

Minpunten The Hunger Games: Mockingjay - Part 2

Verwachtingen niet waarmaken, Magere finale, Geen grote oorlog, Overduidelijke plotwendingen, Driedubbele einde, Doorsnee blockbuster

Nuttige recensie

6 / 7 personen vinden deze recensie van The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere sciencefictionfilms en -series