The Gentlemen (2020)

Recensie The Gentlemen (2020)

The Gentlemen recensie

Door Jordy Gomes op
Mickey Pearson (Matthew McConaughey) is de drugsbaas van een marihuana-netwerk in Engeland en probeert zijn bedrijf te verkopen voor een goede prijs. Wanneer de ondergrondse wereld dit te weten komt, begint er een rij aan gebeurtenissen van verraad en misdaden.

Regisseur Guy Ritchie, onder andere bekend van zijn Sherlock Holmes films met Robert Downey Jr. in de hoofdrol, heeft een eigen stijl die simpelweg niet voor elke film is weggelegd. Zo bracht Disney hem aan boord om de muzikale Aladdin (2019) naar het scherm te brengen, iets wat totaal niet in zijn straatje past en leidde tot een gemixt eindresultaat. Geef je Ritchie genoeg tijd en creatieve vrijheid komt hij met een 'Gentlemen' op de proppen, een heerlijke terugkeer naar zijn meest sterke werk.


Door middel van een hilarische bijrol van Hugh Grant, die een 'filmscript' heeft geschreven van de gebeurtenissen die in The Gentlemen plaatsvinden, vertelt hij de kijker het verhaal van Mickey Pearson. Soms met een vleugje fantasie om de spanning er in te houden of om de details wat pikanter te maken. De manier waarop het verhaal wordt gepresenteerd kan nogal chaotisch overkomen, maar uiteindelijk komt alles samen tot een bevredigende climax. Hiernaast zijn het de charismatische acteurs die dit materiaal naar een hoger niveau dragen, en de scherpe en komische dialogen die zij uitspuwen zorgen voor de meest memorable momenten.

The Gentlemen hoort thuis in hetzelfde straatje als Guy Ritchie's eerdere werk: Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998) en Snatch (2000). Als de stijl van deze films je aanspreekt dan is The Gentlemen een plezierige opvolger. 

Cast: Matthew McConaughey Charlie Hunnam Henry Golding Michelle Dockery
Jeremy Strong Colin Farrell Hugh Grant
Regie: Guy Ritchie
Genre: Actie Komedie
Speelduur: 1:53 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Gentlemen:

Pluspunten

Regie en stijl van Guy Ritchie, Charismatische acteurs, Bijrol van Hugh Grant als de verteller van het verhaal, Scherpe en komische dialogen, Meta-opmerkingen over de filmindustrie, Climax

Minpunten

Manier van verhaalvertelling wat chaotisch, Misschien een plottwist teveel, Meer van hetzelfde

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt The Gentlemen met een 7,5 / 10.

7,5

The Gentlemen is door 3 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 7,5 / 10.

Nuttige recensie

20 / 20 personen vinden deze recensie van The Gentlemen nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van The Gentlemen
Relevante films binnen het genre Actie
10
Recensie Arcane - Seizoen 1 (2021)
9
Recensie De Slag om de Schelde (2020)
8,5
Recensie The Harder They Fall (2021)
7
Recensie Eternals (2021)
6
Recensie Army of Thieves (2021)
5,5
Recensie Venom: Let There Be Carnage (2021)