The Cloverfield Paradox

2018

5
Recensie The Cloverfield Paradox (2018)

De internationale bemanning van het ruimtestation Cloverfield werkt aan een deeltjesversneller die een oneindige energiebron kan opleveren. Bij de eerste succesvolle test gaat er iets grandioos mis.

The Cloverfield Paradox is door op 5 februari 2018 beoordeeld met een 5 / 10.

Producent J.J. Abrams blijft ons verrassen met zijn Cloverfield-filmserie. Zo slaat het nieuwste deel de bioscoop over om meteen op Netflix te verschijnen. Na het zien van de film is deze keuze eerder begrijpelijk dan verrassend, want The Cloverfield Paradox is geen toppertje.

De film volgt de bemanning van een ruimtestation nadat hun experimentele deeltjesversneller verschillende dimensies door elkaar heeft gehusseld. Het is een veelbelovend concept, maar helaas bestaat de dreiging geheel uit elementen uit andere (en betere) sciencefiction- en horrorfilms.

Nog pijnlijker zijn de momenten op Aarde. Als kijker krijg je sterk de indruk dat deze scènes later zijn toegevoegd om deze film te verbinden met het origineel uit 2008. Het allerlaatste shot is dan ook de nagel aan de doodskist van The Cloverfield Paradox.

Gelukkig heeft men wel een interessante cast verzameld, al hebben ze bar weinig te doen. Zo worden de charmes van Chris O'Dowd verspild aan grapjes die totaal niet bij de toon van de film passen. The Cloverfield Paradox weet het succes van zijn voorganger 10 Cloverfield Lane (2016) dus niet te evenaren. Het wachten is daarom op de volgende verrassingssequel.

Te zien op Netflix

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Cloverfield Paradox:

Pluspunten The Cloverfield Paradox

Interessant concept, Acteerwerk Gugu Mbatha-Raw, Bijrol voor Chris O'Dowd, Speciale effecten, Muziek van Bear McCreary

Minpunten The Cloverfield Paradox

Zwak verhaal, Scènes op Aarde voelen goedkoop, Lompe verwijzingen naar Cloverfield (2008)

Nuttige recensie

14 / 14 personen vinden deze recensie van The Cloverfield Paradox nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere sciencefictionfilms en -series