Spider-Man: Homecoming (2017)

Recensie Spider-Man: Homecoming (2017)

Spider-Man: Homecoming recensie

Door Jordy Gomes op
Peter Parker (Tom Holland) moet zijn leven als tiener zien te balanceren met zijn heldendaden als Spider-Man. Ondertussen komt The Vulture (Michael Keaton) aan het licht en steelt verschillende wapens die grote ravage aanrichten.

The Amazing Spider-Man 2 (2014) was zo bezig om een wereld met spin-offs op te zetten (Sinister Six) dat de film vergat om zelfstandig iets kwalitatiefs neer te zetten. Vanwege de teleurstellende inkomsten werd hierdoor het vervolg afgeblazen. Gelukkig was Sony slim genoeg om hierna een deal te sluiten met Disney om Spider-Man in het Marvel filmuniversum te stoppen. Tom Holland was gecast als de bekende spinnenman en hij verscheen als eerst in Captain America: Civil War (2016). 

Spider-Man: Homecoming gaat terug naar de basis van het personage en toont waarom hij zo interessant is om naar te kijken. We zien door de ogen van Peter het dagelijkse leven van een tiener. Hij moet naar school, zijn tante niet in onrust laten én criminelen stoppen als Spider-Man. Zien hoe Peter dit drukke leven moet balanceren maakt hem sympathiek en Tom Holland weet de essentie van zowel Peter Parker als Spider-Man geloofwaardig over te brengen. Hiernaast bevat de film een waardige vijand in The Vulture. Michael Keaton speelt de slechterik intimiderend en met een duidelijke motivatie voor zijn daden. Een spannende confrontatie in een auto weet het meest indruk achter te laten.

Spider-Man is deels terug in de handen van Marvel, en ondanks de vele connecties naar de rest van het universum, is dit gemakkelijk de beste film met de superheld in de hoofdrol sinds Sam Raimi’s Spider-Man 2 (2004). Tom Holland kan met de juiste vervolgen misschien wel uitgroeien tot de meest memorabele Spider-Man tot nu toe.

Cast: Tom Holland Robert Downey Jr. Michael Keaton Jon Favreau
Zendaya Jacob Batalon Donald Glover Marisa Tomei
Tyne Daly
Regie: Jon Watts
Genre: Actie Superhelden 3D
Speelduur: 2:13 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Spider-Man: Homecoming:

Pluspunten

Tom Holland als Peter Parker/Spider-Man, Michael Keaton als Adrian Toomes/Vulture, Gelimiteerde rol van Tony Stark, Onervaren Spider-Man, Leuke bijrollen, Muziek van Michael Giacchino, Kleine beetjes humor, Scènes na de aftiteling

Minpunten

Het Spider-Man pak voelt soms teveel aan als een Iron Man pak, Sommige shots uit de trailers zitten niet in de film, Veel geforceerde connecties naar het Marvel filmuniversum

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Spider-Man: Homecoming met een 7,5 / 10.

7,5

Spider-Man: Homecoming is door 3 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 7,8 / 10.

Nuttige recensie

27 / 30 personen vinden deze recensie van Spider-Man: Homecoming nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Spider-Man: Homecoming
Relevante films binnen het genre Actie
9,5
Recensie The Last Duel (2021)
7,5
Recensie No Time to Die (2021)
8,5
Recensie Casino Royale (2006)
8,5
Recensie Dune: Part One (2021)
7
Recensie Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021)
8
Recensie Titane (2021)