Sing

2016

7
Recensie Sing (2016)

Het theater van Buster Moon (Matthew McConaughey) balanceert op het randje van de financiële afgrond. Om zijn droom van de ondergang te redden organiseert de kleine koala een talentenjacht.

Sing is door op 6 december 2016 beoordeeld met een 7 / 10.

Sing is Illumination Entertainment's tweede animatiefilm van dit jaar. De formule is hetzelfde, maar het genre is anders. Dit keer hebben de makers hun zinnen gezet op de musical. Met een aangename familiefilm als gevolg. Alle personages worden ingesproken door herkenbare sterren zoals Matthew McConaughey, Scarlett Johansson en Seth MacFarlane.

Sing combineert de populariteit van eindeloze talenjachten op televisie met de humor van de Minions. De talentenjacht zelf levert dan ook een aantal leuke doch voorspelbare momenten op. Zo zien we een slak die vol overgave Ride Like The Wind van Christopher Cross zingt. De grote komische vondst is echter Busters trouwe secretaresse Miss Crawly (Regisseur Garth Jennings). Deze stokoude hagedis sukkelt zich op hilarische wijze een weg door de film.

Het grote aantal personages is echter ook een valkuil voor Sing. De film duurt eigenlijk niet lang genoeg om al hun verhaallijnen de aandacht te geven die ze verdienen. Hierdoor verdwijnen een aantal van de knuffelbare sukkelaars voor een lange tijd uit de film. Gelukkig beschikt Sing over genoeg humor en muziek, waardoor dit soort schoonheidsfoutjes snel zijn vergeven.

Te zien op Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Sing:

Pluspunten Sing

Humor, Animatie, Muziek, Voor het hele gezin, Miss Crawly

Minpunten Sing

Erg veel personages

Nuttige recensie

24 / 26 personen vinden deze recensie van Sing nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies