Sing

2016

7
Recensie Sing (2016)

In een stad die bewoond wordt door dieren, wordt een talentenjacht georganiseerd door de koala Buster Moon. Buster doet dit als laatste kans om zijn geliefde theater te redden.

Sing is door op 16 december 2016 beoordeeld met een 7 / 10.

Feel good voor de hele familie, dat is Sing. De film profiteert van de populariteit van de talloze zangwedstrijden. Zoals The Voice of Holland een familiaire activiteit is op vrijdagavond, is Sing dat voor de zaterdag - in de bioscoop uiteraard.

Heb je het over een zangwedstrijd, dan heb je het over deelnemers, duizenden deelnemers. En die zien we ook in Sing. Hierin schuilt de kracht én verlangen van de film. Want er zitten zoveel toffe acts bij die het al direct niet gaan halen. Maar voor karakterontwikkeling is een tiental hoofdpersonages niet echt bevorderlijk. Daarentegen zorgen de afvallers wellicht voor mooi materiaal voor Sing 2.

‘Iedereen telt mee en iedereen doet er toe.’

In de conclusie is Sing te correct, want iedereen telt mee en iedereen doet er toe - óók de slechteriken. Maar Sing komt ermee weg. Het grootse eindconcert is een waar feestje, heerlijk vrolijk en weet op het juiste moment af te sluiten.

Sing is voor jong en oud. Voor volwassenen alleen al om het feit dat de film barstensvol popsongs zit, maar liefst 85! Uiteenlopend van de jaren '40 tot heden. Genoeg momenten van herkenning, nostalgie én meezingers.

Te zien op Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Sing:

Pluspunten Sing

Feel good, Familiefilm, Eindconcert, Popsongs

Minpunten Sing

Toffe acts die snel afvallen, Te correcte conclusie

Nuttige recensie

13 / 16 personen vinden deze recensie van Sing nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies