Pokémon: Detective Pikachu

2019

7
Recensie Pokémon: Detective Pikachu (2019)

Tim (Justice Smith) reist naar Ryme City na een ongeval in zijn familie. Daar komt hij in aanraking met een Pikachu (Ryan Reynolds), die hem als koffieverslaafde detective helpt het ongeval te onderzoeken.

Pokémon: Detective Pikachu is door op 10 mei 2019 beoordeeld met een 7 / 10.

Pokémon: Detective Pikachu speelt enorm in op jeugdsentiment. Voornamelijk de eerste ritsen aan Pokémon spelen een rol in het verhaal, waar wat latere Pokémon een minder nostalgisch effect hebben. Voor mijn generatie die opgroeide met de eerste Pokémon kaarten en games is deze film een 'trip down memory lane'.

Kun je het verhaal veel aandacht geven? Nee. Het plot rammelt aan alle kanten en is nauwelijks bevredigend. Maar laten we eerlijk zijn: Detective Pikachu is en blijft een kinderfilm met nostalgische waarde voor oudere kijkers en daarom kijk je deze film.

Justice Smith is prima als hoofdpersoon die ongewillig verstrikt raakt in de wereld van Pokémon. Ryan Reynolds als Pikachu, daarentegen, is bijna een verademing en maakt de film, voor zover hij de mogelijkheid krijgt. Met meer donkere en volwassen grappen dat je verwacht is zijn interactie met andere Pokémon best hilarisch. Een ondervragingsscène stijgt qua humor boven alles uit.

De live-action Pokémon zijn extra snoezig weergegeven en qua graphics zit de film wel snor. Voor kinderen is dit een (her)introductie met Pokémon, voor oudere kijkers een aardige, nostalgische ervaring.

Te zien op HBO Max en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Pokémon: Detective Pikachu:

Pluspunten Pokémon: Detective Pikachu

Ryan Reynolds als Pikachu, Grappiger dan verwacht, Nostalgisch

Minpunten Pokémon: Detective Pikachu

Armzalig plot, Soms tegenvallende graphics

Nuttige recensie

0 / 1 personen vinden deze recensie van Pokémon: Detective Pikachu nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere fantasyfilms en -series