Pokémon: Detective Pikachu

2019

6
Recensie Pokémon: Detective Pikachu (2019)

Door de mysterieuze verdwijning van zijn vader gaan Tim Goodman (Justice Smith) en Detective Pikachu (Ryan Reynolds) samen op pad om deze zaak te kraken.

Pokémon: Detective Pikachu is door op 10 mei 2019 beoordeeld met een 6 / 10.

Met games, kaarten, een animeserie die nog steeds draaiende is en talloze animefilms is Pokémon een wereldwijd fenomeen. Dat een 'live action'-adaptatie zo lang op zich heeft laten wachten is apart, net zoals de keuze om deze eerste film te baseren op de Detective Pikachu videogame.

‘De pratende Pikachu met de stem van Ryan Reynolds is het hoogtepunt en weet genoeg verwijzingen naar de franchise uit te spuwen.’

Desondanks werkt deze keuze in de film zijn voordeel. De pratende Pikachu met de stem van Ryan Reynolds is het hoogtepunt en weet genoeg humoristische opmerkingen en verwijzingen naar de franchise uit te spuwen. De verschillende Pokémon zijn op indrukwekkende wijze realistisch gemaakt, maar behouden toch hun iconische (en soms schattige) design. De vormgeving van de wereld en zien hoe de Pokémon zijn geïntegreerd in het dagelijks leven is het beste aspect van de film. Voor een sterk verhaal hoef je niet bij Detective Pikachu aan te kloppen, want deze is niet heel boeiend en soms nogal vergezocht.

Pokémon: Detective Pikachu is vermakelijk om een keer te zien, vooral als liefhebber van de franchise, maar het eindproduct is een vrij vergeetachtige film. Mocht dit wel een succes worden, opent het hopelijk de deur voor een filmadaptatie van de animeserie.

Te zien op HBO Max en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Pokémon: Detective Pikachu:

Pluspunten Pokémon: Detective Pikachu

Ryan Reynolds als de stem van Pikachu, Realistische vormgeving van de Pokémon, Leuke knipoogjes en verwijzingen naar de franchise, Paar humoristische momenten

Minpunten Pokémon: Detective Pikachu

Verhaal niet zo boeiend, Laatste act nogal slap, Vrij vergeetachtig

Nuttige recensie

6 / 7 personen vinden deze recensie van Pokémon: Detective Pikachu nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere fantasyfilms en -series