Pixels

2015

6
Recensie Pixels (2015)

Zodra buitenaards leven de aarde aanvalt met figuren uit oude computerspelletjes, is het aan een groepje nerds om de wereld van de ondergang te behoeden. Pixels is een leuk idee met een matige uitwerking.

Pixels is door op 24 augustus 2015 beoordeeld met een 6 / 10.

Pixels is een film die je beter thuis kunt zien als je een beetje absurde humor nodig hebt en kleurrijke figuren over je beeldscherm wilt zien vliegen. Als je een fan bent van Adam Sandler, Kevin James of Josh Gad, ga dan als de wiedeweerga naar je dichtstbijzijnde bioscoop!

De film doet z'n uiterste best om er een verhaal van te maken, maar als de 'aliens' een (letterlijk) spelletje beginnen te spelen met de mensheid, wordt alles absurd en compleet ongeloofwaardig. Voor sommige mensen oké, voor mij persoonlijk had alles wel wat gewelddadiger en minder kindvriendelijk gemogen. Het verslaan van Pac-man komt hierbij nog het meest in de buurt en geeft dus ook de leukste scènes van de film.

Veel weggeven van het plot is vrijwel onmogelijk, aangezien er waarschijnlijk maar een handjevol A4'tjes nodig was om Pixels in een script te krijgen. Hoe ze ooit Peter Dinklage, Serena Williams en Sean Bean voor Pixels gestrikt hebben is voor mij een compleet mysterie. Een grote verrassing is wie de president van Amerika speelt, want eerlijk is eerlijk, die zie je niet aankomen!

Het is wachten op een vervolg, hopelijk pas over 30 jaar zodra de huidige spellen klassiekers zijn geworden...

Te zien op Netflix

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Pixels:

Pluspunten Pixels

Kleurrijk, Arcade spellen

Minpunten Pixels

3D, Rare humor, Niet logisch

Nuttige recensie

12 / 13 personen vinden deze recensie van Pixels nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series