Pieces of a Woman (2021)

Recensie Pieces of a Woman (2021)

Pieces of a Woman recensie

Door Jordy Gomes op
Martha Weiss (Vanessa Kirby) en haar vriend Sean Carson (Shia LaBeouf) wachten op de komst van hun dochter. Ze wilt het liefst een thuisbevalling en heeft hiervoor alles al geregeld. Echter blijkt dat, op de dag van de bevalling, niets verloopt zoals verwacht. Na afloop is het leven van Martha voorgoed veranderd.

Aangezien een bezoek aan de bioscoop nog steeds op zich laat wachten, zijn het de streamingservices waar we op kunnen rekenen voor nieuwe content. De eerste release die ik een kans geef in 2021 is Pieces of a Woman, een buitengewoon sterke drama die je kunt vinden op Netflix.


Martha en Sean kunnen niet wachten op de komst van hun dochter. We zien de laatste dagen van Martha's zwangerschap en de thuisbevalling staat al gepland. Na een korte introductie van de personages is dit dan ook waar de film start - de bevalling. Een adembenemende openingsscène van twintig minuten dat lijkt te zijn opgenomen in een enkel doorlopend shot. We kunnen de pijn, stress en frustratie van Martha's gezicht aflezen, maar zien ook in een oogopslag hoe dit verandert naar geluk, blijdschap en liefde wanneer ze haar dochtertje mag vasthouden. Een krachtige opening met een tragische afloop.

Hierna weet de film zorgvuldig met je emoties te spelen. We zien dat de relatie tussen Martha en Sean steeds kouder wordt, ze raken vervreemd van elkaar, waarnaar leugens en bedrog ook langzaam aan bod komen. Hiernaast beginnen we te merken hoe zwaar Martha het heeft na de bevalling, hoe ze zich bevindt in de ontkenningsfase en langzaam wegteert aan verdriet. Door de ogen van dit koppel zien we de verschillende stadia van het rouwproces, een onderwerp wat mij persoonlijk raakt. Hierdoor is Pieces of a Woman op sommige momenten een echte tranentrekker.

Pieces of a Woman (2021) probeert een gebeurtenis in beeld te brengen dat geen enkel mens ooit zou hoeven meemaken. De film doet zijn best om de onbeschrijfbare pijn en verdriet te verkopen waar Martha doorheen gaat en slaagt hierin dankzij het prijswaardige acteerwerk van Vanessa Kirby. Dit is een fantastisch en emotioneel begin van filmjaar 2021.

Cast: Vanessa Kirby Shia LaBeouf Molly Parker Sarah Snook
Iliza Shlesinger Benny Safdie Jimmie Fails Ellen Burstyn
Regie: Kornél Mundruczó
Genre: Drama
Speelduur: 2:08 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Pieces of a Woman:

Pluspunten

Prijswaardige hoofdrol van Vanessa Kirby, Sterke bijrollen van Shia LaBeouf & Ellen Burstyn, Verbazingwekkende openingsscène dat de inruk geeft te zijn opgenomen in een enkel doorlopend shot, Emotievolle drama over het rouwproces, Pakkende dialogen die tranen weten te trekken, Hoopvol eind

Minpunten

Op sommige momenten te lang

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Pieces of a Woman met een 8 / 10.

8

Pieces of a Woman is door 4 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 8,1 / 10.

Nuttige recensie

25 / 25 personen vinden deze recensie van Pieces of a Woman nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Pieces of a Woman
Relevante films binnen het genre Drama
7,5
Recensie Midnight Mass (2021)
8
Recensie Squid Game - Seizoen 1 (2021)
9
Recensie The Great Dictator (2021)
6
Recensie The Guilty (2021)
5,5
Recensie State Funeral (2021)
7,5
Recensie Das Mädchen und die Spinne (2021)