Pieces of a Woman

2021

8,5
Recensie Pieces of a Woman (2021)

Een verschrikkelijke thuisbevalling van een jonge vrouw, Martha (Vanessa Kirby), zorgt ervoor dat ze in een spiraal van rouw terechtkomt en vervreemd raakt van haar partner (Shia Labeouf) en familieleden.

Pieces of a Woman is door op 8 januari 2021 beoordeeld met een 8,5 / 10.

De recensie van Pieces of a Woman zou eigenlijk uit twee woorden kunnen bestaan: 'Vanessa' en 'Kirby'. De Britse actrice zet een weergaloze rol neer als Martha. Het hele emotionele spectrum komt langs en ze overtuigt overal. Ondanks dat Labeouf en vooral Burstyn prima werk leveren in de bijrollen, zakt de film wel wat in elkaar als Kirby niet front and center te zien is in de film.

Wat deze film zo effectief maakt, is dat je er als kijker middenin wordt gegooid en het voelt alsof je zelf stikt in de massa aan verdriet en rouw die de personages voelen. Het eerste half uur, de scène omtrent de bevalling, is geschoten alsof het een lang tracking shot lijkt. Lange shots worden afgewisseld met intieme close-ups and camerahoeken waardoor het lijkt alsof de kijker stiekem een privésituatie bijwoont.

De film bevat vooral realistische conversaties (al hoefde het moment waarop Sean, de partner van Martha, op een pier staat en "Why!?" roept van mij niet per se) en door een subtiele, maar stijlvolle soundtrack van Howard Shore blijft de film passend klein en intiem.

Het is jammer dat het eerste half uur zó hard binnenkomt en zó veel indruk maakt, dat de rest van de film dat niveau van intensiteit nergens meer echt weet te behalen (misschien de scènes in de rechtbank). Toch laat Pieces of a Woman een diepe indruk achter en is het bijna onmogelijk ongeroerd te blijven.

Te zien op Netflix

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Pieces of a Woman:

Pluspunten Pieces of a Woman

Weergaloze rol van Vanessa Kirby, Ellen Burstyn in een mooie bijrol, Mooi ingetogen en subtiele soundtrack, Effectief camerawerk dat toevoegt aan de toon en intimiteit van de film

Minpunten Pieces of a Woman

Het weergaloze eerste halfuur zet een onmogelijke standaard voor de overige anderhalf uur, De film zakt wat in als Vanessa Kirby niet front en center te zien is

Nuttige recensie

1 / 1 personen vinden deze recensie van Pieces of a Woman nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series