Palm Springs

2021

7,5
Recensie Palm Springs (2021)

Nyles wordt elke dag wakker op dezelfde dag, het huwelijk van Tala en Ab. Hij zit, net zoals Bill Murray indertijd in Groundhog Day (1993) vast in een soort loop waar hij niet meer uit kan. Hij heeft zich hier al lang bij neergelegd en probeert er het beste van te maken, tot hij op een dag het gezelschap kiest van Sarah, de zus van de bruid, en haar meesleurt in 'zijn' loop. Sarah legt zich echter niet zo makkelijk bij de zaak neer als Nyles.

Palm Springs is door op 30 maart 2021 beoordeeld met een 7,5 / 10.

Palm Springs is niet de eerste film die zich liet inspireren door Groundhog Day. En ja, er zijn evenveel slechte als goede voorbeelden te vinden van films die zich door deze klassieker lieten inspireren. Edge of Tomorrow (2014) is mijn persoonlijke favoriet. Welnu, deze Palm Springs is eveneens een hele plezante film geworden en er heerst een heerlijke chemie tussen hoofdrolspelers Andy Samberg (inderdaad, die flik van Brooklyn Nine-Nine) Cristin Milioti.

Samberg is sowieso grappig en Milioti vult hem goed aan. Maar geslaagde grappen staan of vallen niet alleen met de acteurs. Ze moeten goed geschreven zijn en ook daar zit het snor. De film bevat een aantal echt grappige scènes waarbij ik luidop heb moeten lachen, zoals de scènes waarin Nyles en Sarah het trouwfeest onveilig maken.

De existentiële vragen komen uiteraard ook aan bod, maar nemen nooit de bovenhand. De toon blijft luchtig en stiekem hoop je dat het goed komt met deze twee sympathieke personages. J.K. Simmons mag ook vermeld worden voor zijn leuke bijrol, evenals Peter Gallagher als de vader van de bruid. Kortom, goed voor een avondje pretentieloos romantisch plezier met een existentieel kantje.

Te zien op Prime Video

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Palm Springs:

Pluspunten Palm Springs

Moderne update van Groundhog Day, Sympathieke personages, Grappig, Goeie chemie tussen Samberg en Cilioti

Minpunten Palm Springs

Af en toe wat (te) vrijblijvend

Nuttige recensie

2 / 3 personen vinden deze recensie van Palm Springs nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere sciencefictionfilms en -series