Oorlogsgeheimen

2014

8
Recensie Oorlogsgeheimen (2014)

Tuur en Lambert zijn beste vrienden. Maar hun vriendschap komt onder druk te staan door de komst van Maartje én door keuzes van beide ouders.

Oorlogsgeheimen is door op 6 juli 2014 beoordeeld met een 8 / 10.

Een film over de (Tweede Wereld)oorlog, die gaat direct op mijn watchlist. Zo ook Oorlogsgeheimen. De film is bedoeld als jeugd-/tienerfilm, maar pakt uit als familiefilm. Want ook voor volwassenen een indrukwekkende film.

Oorlogsgeheimen gaat over vriendschap. Over hoe keuzes van buitenaf jouw leven beïnvloeden. Keuzes door ouders. Keuzes waar je geen grip op hebt, maar die wel jouw leven bepalen.
De makers gaan confrontaties niet uit de weg, Oorlogsgeheimen toont open en eerlijk het leven ten tijden van oorlog. Het resultaat is een mooi drieluik van 3 verschillende personen; Tuur, Lambert en Maartje.
De acteurs zetten overtuigende rollen neer. Twee scènes springen eruit; wanneer Tuur (Maas Bronkhuyzen) alleen bij het treinspoor speelt en er een goederentrein voorbij raast en als Tuur in Maastricht een wanhopige poging onderneemt.

‘Over hoe keuzes van buitenaf jouw leven beïnvloeden.’

Ondanks het onderwerp voelt Oorlogsgeheimen niet zwaar aan. De demente oma van Tuur draagt hieraan bij met luchtige en komische momenten.

Oorlogsgeheimen is een verhalenfilm done right. Geen rariteiten, gewoon goed geacteerd. Een geloofwaardig verhaal wat je weet te raken.

Te zien op Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Oorlogsgeheimen:

Pluspunten Oorlogsgeheimen

Indrukwekkend, Open en eerlijke vertelling, Geloofwaardig, Acteren, Raakt je, Oma van Tuur

Minpunten Oorlogsgeheimen

-

Nuttige recensie

10 / 12 personen vinden deze recensie van Oorlogsgeheimen nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series