Office Christmas Party

2016

5
Recensie Office Christmas Party (2016)

Wanneer zijn zus en baas Carol (Jennifer Aniston) dreigt om zijn filiaal van het familiebedrijf te sluiten organiseert Clay (T.J. Miller) met de hulp van zijn ondergeschikte Josh (Jason Bateman) een kerstborrel om een belangrijke klant (Courtney B. Vance) aan de haak te slaan.

Office Christmas Party is door op 8 december 2016 beoordeeld met een 5 / 10.

Office Christmas Party is een komedie in de traditie van The Hangover (2009) en Project X (2012). Dit keer zijn T.J. Miller en de immer sympathieke Jason Bateman de aanstichters van alle chaos. Het regisseursduo Josh Gordon en Will Speck voorzien de welbekende formule van een verplicht kerstsfeertje om de film te onderscheiden van zijn illustere voorgangers.

Ondanks een cast vol komische gezichten wil het niet echt lukken met Office Christmas Party. De grappen zijn dun gezaaid of heel erg flauw. De film begint pas op te leven tegen het einde wanneer Bateman wordt vergezeld door twee grappige personages gespeeld door Jennifer Aniston en Kate McKinnon.

McKinnon is hoe dan ook één van de films hoogtepunten. Ze speelt een HR-medewerker die haar baan net iets te serieus neemt. Het is echter jammer dat ook McKinnons komische talenten pas op het allerlaatste moment worden benut. Hierdoor krijgt ze niet de kans om haar heerlijke rol in Ghostbusters (2016) te evenaren.

Wil je toch nog lachen deze kerst? Grijp dan terug naar echte klassieke kerstkomedies zoals National Lampoon's Christmas Vacation (1989), Scrooged (1988) of Gremlins (1984).

Te zien op Netflix, Pathé Thuis en Videoland

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Office Christmas Party:

Pluspunten Office Christmas Party

Jason Bateman, T.J. Miller, Kate McKinnon als Mary, The Farty Cheese Lady, Stunts, Sam Richardson als vulgaire DJ, De Fast & Furious finale

Minpunten Office Christmas Party

Weinig rake grappen, Flauwe humor, Komt laat op gang

Over Office Christmas Party

Regie

Will Speck

Cast

Jason BatemanOlivia MunnT.J. MillerKate McKinnonJennifer Aniston

Genre

Komedie

Thema

FeestenDrank

Taal

Engels

Duur

1:45 uur

Nuttige recensie

18 / 18 personen vinden deze recensie van Office Christmas Party nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies