Mad Max: Fury Road

2015

10
Recensie Mad Max: Fury Road (2015)

Na een verwoestende nucleaire oorlog zijn vruchtbare vrouwen zeer kostbaar. Wanneer een aantal van deze vrouwen tracht te ontkomen aan de cultleider Immortan Joe, raakt de getraumatiseerde Max verwikkeld in een spectaculaire achtervolging.

Mad Max: Fury Road is door op 15 mei 2015 beoordeeld met een 10 / 10.

Het heeft even geduurd voordat Mad Max weer te zien was op het grote scherm. Voor een betere terugkeer hadden we echter niet kunnen wensen. Regisseur George Miller laat zien dat je zelfs op je zeventigste nog een moderne actieklassieker kunt afleveren. Mad Max: Fury Road is zonder twijfel de beste actiefilm die je dit jaar zult zien.

Tom Hardy is een waardige opvolger van Mel Gibson in de iconische rol van Mad Max. Met zijn vertolking bewijst Hardy zichzelf wederom als één van de meest magnetische acteurs van zijn generatie.

Het verhaal bevat een verrassend feministische invalshoek: Charlize Theron probeert als Furiosa een aantal vrouwen te redden van een beschaving die hen alleen ziet als broedvee. De magistraal georchestreerde jacht die daarop volgt zal zelfs de meest koele kijker doen glimlachen. Het geheel blijft onverminderd spannend.

Het zijn vooral de praktische effecten die daarvoor zorgen. Het is verfrissend om anno 2015 een blockbuster te zien die geen overmatig gebruik maakt van computereffecten. De voertuigen buitelen door het scherm, terwijl stuntmannen de gevaarlijkste trucs uithalen. Dit alles maakt Fury Road tot een onvervalst meesterwerk.

Te zien op Prime Video

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Mad Max: Fury Road:

Pluspunten Mad Max: Fury Road

Onverminderd spannend, Praktische effecten, Tom Hardy, Muziek van Junkie XL, Verrassende invalshoek

Minpunten Mad Max: Fury Road

-

Over Mad Max: Fury Road

Regie

George Miller

Cast

Tom HardyCharlize TheronNicolas Hoult

Genre

ActieSciencefiction

Thema

ApocalypsRoad tripAvontuur

Taal

Engels

Duur

2:00 uur

Nuttige recensie

47 / 50 personen vinden deze recensie van Mad Max: Fury Road nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series