Jumanji: The Next Level

2019

7
Recensie Jumanji: The Next Level (2019)

Wanneer Spencer (Alex Wolff) opnieuw in het computerspel Jumanji vast komt te zitten moeten zijn vrienden nog een jungle-avontuur doorstaan om hem te redden.

Jumanji: The Next Level is door op 5 december 2019 beoordeeld met een 7 / 10.

Jumanji: Welcome To The Jungle (2017) is een zeldzaam ding. Een geslaagde reboot die nieuw leven blies in een geliefde franchise. De film gaf een geïnspireerde draai aan het originele concept door de actie te verplaatsen naar de videogamewereld Jumanji.

The Next Level is meer van hetzelfde, maar dat is in dit geval geen probleem. Regisseur Jake Kasdan keert terug, samen met alle belangrijke spelers. De nieuwe aanwinsten, veteranen Danny DeVito en Danny Glover, zorgen er echter voor dat de film op komediegebied net iets meer te bieden heeft dan zijn voorganger.

In het spel nemen de twee onthutste opa's de gedaante aan van hun gamekarakters. Glover belandt in het lijfje van Kevin Hart en pinguïnman DeVito transformeert in de enorme Dwayne Johnson. De wijze waarop Hart en Johnson de maniertjes en spreekpatronen van hun oudere collega's nabootsen is heerlijk absurdistisch.

Het plot doet er verder weinig toe. Er is een slechterik (Rory McCann) die moet worden verslagen en onze helden trotseren de meest gevaarlijke junglebeesten. Jumanji: The Next Level is weinig vernieuwend, maar biedt meer dan genoeg vrolijk vertier voor bioscoopbezoekers van alle leeftijden.

Te zien op Netflix en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Jumanji: The Next Level:

Pluspunten Jumanji: The Next Level

Humor, Avontuur, Luchtig, Sterk spel van de hele cast, DeVito en Glover zijn een leuke toevoeging, Het einde smaakt naar meer

Minpunten Jumanji: The Next Level

Weinig vernieuwend ten opzichte van Jumanji: Welcome To The Jungle

Nuttige recensie

16 / 26 personen vinden deze recensie van Jumanji: The Next Level nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series