Jumanji: Welcome to the Jungle

2017

7
Recensie Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)

Vier scholieren komen terecht in het videospel Jumanji. Ze nemen de vorm aan van vier gamepersonages en moeten proberen het spel te verslaan om terug te keren naar de echte wereld.

Jumanji: Welcome to the Jungle is door op 27 december 2017 beoordeeld met een 7 / 10.

Jumanji: Welcome to the Jungle is een 'soort-van-vervolg' op het Robin Williams vehikel uit 1996. Het origineel viel vooral in de smaak bij het jonge publiek, dankzij de charismatische ster en de spectaculaire effecten. Een reboot van deze culthit kon dus niet uitblijven.

Gelukkig gaat het hier om meer dan een alleen kopie met betere effecten. Schrijver/regisseur Jake Kasdan zet het oorspronkelijke concept op zijn kop door ons mee te nemen naar de junglewereld van het spel. De scholieren die Jumanji worden ingezogen zien er vervolgens uit als de stoere gamepersonages. Een twist die heel wat humor oplevert.

Zo komt de nerd, gespeeld door Alex Wolff, terecht in de spierbundel Dwayne Johnson, terwijl de atletische Ser'Darius Blain door het leven moet als de kleine schreeuwlelijk Kevin Hart. De leukste rolverwisseling is voor Jack Black, wiens papperige lichaam bestemd is voor een zelfingenomen tienermeisje gespeeld door Madison Iseman.

Al met al is Jumanji: Welcome to the Jungle een geinige avonturenfilm voor een breed publiek. Of de film dezelfde cultstatus zal verkrijgen als het origineel valt nog te bezien, maar met reboots kun je het slechter treffen.

Te zien op Netflix, HBO Max, Pathé Thuis en Videoland

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Jumanji: Welcome to the Jungle:

Pluspunten Jumanji: Welcome to the Jungle

Sympathieke cast, Humor, Actie, Leuke twist op het originele verhaal, Chemie tussen de acteurs, Goed gestructureerd verhaal, Mooie effecten

Minpunten Jumanji: Welcome to the Jungle

Je krijgt nooit het gevoel dat de personages echt in gevaar zijn

Over Jumanji: Welcome to the Jungle

Regie

Jake Kasdan

Cast

Dwayne JohnsonKevin HartJack BlackNick JonasKaren Gillan

Genre

Komedie

Thema

AvontuurGamesDierenOverleven

Taal

Engels

Duur

1:59 uur

Nuttige recensie

20 / 21 personen vinden deze recensie van Jumanji: Welcome to the Jungle nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies