Jumanji: The Next Level

2019

6
Recensie Jumanji: The Next Level (2019)

Spencer (Alex Wolf) komt wederom vast te zitten in de (kapotte) Jumanji videogame-wereld. Zijn vriendengroep, met behulp van twee onverwachte aanhangers, moeten nogmaals verschillende gebieden trotseren om Spencer te bevrijden, het kwaad te verslaan en Jumanji te redden.

Jumanji: The Next Level is door op 6 december 2019 beoordeeld met een 6 / 10.

Toen Jumanji: Welcome to the Jungle (2017) verscheen, een losstaand vervolg op Jumanji (1996), had niemand kunnen indenken dat de film zo'n groot succes zou worden. Dankzij een redelijk bescheiden budget tegenover andere grote blockbusters, maakte Sony flink wat winst met dit project. Ondanks het eind van deze film, het kapotmaken van de Jumanji videogame, heeft het financiële succes ervoor gezorgd dat we toch een vervolg krijgen - Jumanji: The Next Level.

‘Ondanks een cast die duidelijk plezier heeft, weet Jumanji: The Next Level niks meer te bieden dan oké vermaak voor thuis achter de buis.’

Dat het binnen de filmindustrie draait om geld verdienen is niet verbazend, en dat zal ook de voornaamste reden zijn voor het bestaansrecht van The Next Level. De charme uit zijn voorganger is compleet verdwenen. De ouderdomsgrappen blijven zich herhalen tot het komische effect is verdwenen, terwijl de andere humoristische situaties geforceerd aanvoelen, alsof hun inclusie 'moest' vanwege het succes van Welcome to the Jungle.

De reden die wordt gegeven om wederom de videogame-wereld van Jumanji te betreden is slap, en zonder het eind te verklappen, is er ook een opzet aanwezig voor nog een (onnodig) vervolg. Ondanks wat creatieve obstakels en een cast die duidelijk plezier heeft, weet Jumanji: The Next Level niks meer te bieden dan oké vermaak voor thuis achter de buis. Een bioscoop-waardig vervolg is dit niet.

Te zien op Netflix en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Jumanji: The Next Level:

Pluspunten Jumanji: The Next Level

Aantal vermakelijke momenten, Gevarieerde/creatieve obstakels, Cast doet wederom zijn best, Prima voor een avondje op de bank

Minpunten Jumanji: The Next Level

Niet echt bioscoop-waardig, Onnodig vervolg, Geforceerde grappen, Mist de charme uit zijn voorganger, Opzet naar meer

Nuttige recensie

6 / 13 personen vinden deze recensie van Jumanji: The Next Level nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series