Independence Day: Resurgence

2016

7
Recensie Independence Day: Resurgence (2016)

Twintig jaar na hun gefaalde invasie keren de buitenaardse boosdoeners terug voor een rematch. Ze hebben er echter niet op gerekend dat de aardbewoners zich ondertussen goed hebben voorbereid!

Independence Day: Resurgence is door op 23 juni 2016 beoordeeld met een 7 / 10.

Het is tijd voor de tweede ronde! Aardbewoners en aliens staan wederom tegenover elkaar in het vervolg op Roland Emmerichs succesvolle rampenfilm. Net zoals zijn roemruchte voorganger is Independence Day: Resurgence een tikkeltje arm van geest, maar dat mag de pret niet drukken.

Dit keer verdoet Emmerich weinig tijd aan set up, waardoor Resurgence een stuk minder elegant overkomt dan Independence Day (1996). Soms voelt het alsof je het origineel kijkt met je duim stevig op de fast-forward knop van je afstandsbediening. Zo hard raast Emmerich door het verhaal.

Helaas gaat het hoge tempo vaak ten koste van de spanning. Daarnaast zullen nieuwkomers zich al snel verloren voelen te midden van al het buitenaardse geweld. De boodschap over saamhorigheid is gelukkig intact gebleven. Dit keer niet alleen op planetair, maar zelfs op galactisch niveau!

Independence Day: Resurgence is schaamteloos vermaak van de hoogste orde. De definitie van pulp. Het onzinnige verhaal is niets meer dan een kapstok om zoveel mogelijk spektakel, afgezaagde personages en slijmerige aliens aan op te hangen. Gooi daar nog een heerlijk gevoel voor humor bij en je hebt een prima zomerfilm te pakken.

Te zien op Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Independence Day: Resurgence:

Pluspunten Independence Day: Resurgence

Positieve boodschap blijft intact, Speciale-effecten, Leuke cast, Verrassend sterke rol voor Bill Pullman, Humor, Onbeschaamd vermaak, Verleidelijke hint naar een derde deel

Minpunten Independence Day: Resurgence

Het tempo ligt te hoog, Te veel personages, Geen muziek van David Arnold

Nuttige recensie

33 / 33 personen vinden deze recensie van Independence Day: Resurgence nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere sciencefictionfilms en -series