Independence Day: Resurgence

2016

7,5
Recensie Independence Day: Resurgence (2016)

Twintig jaar nadat de mensheid de buitenaardse invasie van zich afsloeg, keren de aliens terug. Dit keer zijn beide partijen weer net zo matig voorbereid als de vorige keer.

Independence Day: Resurgence is door op 29 juni 2016 beoordeeld met een 7,5 / 10.

Een wereld laten samen werken voor een gemeenschappelijk doel, het klinkt zo mooi, maar in Hollywood geldt de regel: als Amerika de hoofdrol kán spelen, dan moet dat ook. Gelukkig spelen er een flink aantal 'likable' acteurs de Amerikaanse hoofdrollen: Goldblum is terug als David Levinson die in het origineel uit 1996 verantwoordelijk was voor de uiteindelijke overwinning. Dit keer heeft hij de roekeloze piloot Jake Morisson (Hemsworth) aan zijn zijde, tezamen met de zoon van de andere held uit 1996: Dylan Hiller (T. Usher) en nog een hele bus vol anderen.

De tijd was rijp voor een goed vervolg, maar helaas zat dat er niet in door een net wat te slap plot. Is het erg dat de aliens weer een matige plan van aanpak hebben? Maakt dat Independence Day: Resurgence een algeheel mindere film? Nee, volgens mij zitten de fouten veel dieper: kom niet aan een perfecte film zoals Independence Day.

Toch zit er nog genoeg in om van te houden: de heerlijke clichés, de visuele effecten zijn top, de droge humor en de dikke knipogen naar 1996 maken van Resurgence een cadeautje. Ook President Whitmore (Pullman) is weer uit de mottenballen gehaald en hoe! Waar kan ik kaartjes voor het vervolg halen?!

Te zien op Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Independence Day: Resurgence:

Pluspunten Independence Day: Resurgence

Niet bang om oud en nieuw samen te laten smelten, Het gevoel van 1996, Iconische muziek toch nog even bij de aftiteling

Minpunten Independence Day: Resurgence

De director's cut zal vast wat plot-gaten vullen, Doet soms wat te erg z'n best om grappig te zijn, Slechte edits

Nuttige recensie

7 / 7 personen vinden deze recensie van Independence Day: Resurgence nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere sciencefictionfilms en -series