High Life

2019

5
Recensie High Life (2019)

Wanneer Monte als laatste deelnemer van een voortplantingsprogramma in het universum over blijft, bevindt hij zich alleen met een baby die uit zijn DNA afkomstig is. Wat volgt is een intelligent spel omtrent liefde, voortplanting en de mensheid.

High Life is door op 27 maart 2019 beoordeeld met een 5 / 10.

High Life is een film van de buiten categorie. In stijl en spel is de film absoluut subliem. Het is alleen zo dat het verhaal en de structuur van de film zo wazig is, dat de film niet heel toegankelijk aanvoelt. Het is overduidelijk dat er een diep verhaal schuilt, wat de film uitnodigt om herhaaldelijk te doen kijken, echter is het tempo van de film zo tergend traag dat het uit liefde voor de regisseur of voor de acteurs moet zijn wil je dit geduld kunnen opbrengen.

Robert Pattinson en Juliette Binoche spelen verdienstelijk in een film waarin het decor straalt in zijn soberheid. Het decor maakt het tevens mogelijk dat de film aanvoelt als een toneelstuk. In meerdere opzichten is High Life een moeizame bevalling. De essentie van de film laat zich raden maar weet zich niet bevestigd. Mede hierdoor kan de film een onbevredigend gevoel nalaten.

Het is niet onwaarschijnlijk dat High Life door de tijd als cultklassieker kan gelden. Echter lijkt de film op dit moment zijn tijd vooruit ,of weet regisseur Claire Denis onvoldoende context te bieden waardoor de film meer klopt. De film lijkt een product voortgekomen uit een emotie die nog onvoldoende vorm heeft gekregen.

Te zien op Videoland

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van High Life:

Pluspunten High Life

Stijlvol, Filosofisch

Minpunten High Life

Abstract en warrig, Tergend traag

Nuttige recensie

2 / 2 personen vinden deze recensie van High Life nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere sciencefictionfilms en -series