E.T. The Extra-Terrestrial

1982

10
Recensie E.T. The Extra-Terrestrial (1982)

Een buitenaards wezentje blijft alleen achter op aarde. Hij raakt bevriend met het eenzame jongetje Elliot (Henry Thomas) en samen beleven ze een onvergetelijk avontuur.

E.T. The Extra-Terrestrial is door op 13 augustus 2017 beoordeeld met een 10 / 10.

35 jaar geleden stal het lelijkste wezentje aan deze kant van de Melkweg de harten van menig bioscoopbezoeker. Deze zomer keert E.T. The Extra-Terrestrial terug naar het witte doek, zonder die overbodige computereffecten die in 2002 werden toegevoegd. 


Wat mij betreft is E.T. hét meesterwerk van Steven Spielberg. Dat wil heel wat zeggen aangezien de regisseur o.a. verantwoordelijk is voor Jaws (1975), Raiders of the Lost Ark (1981) en Schindler's List (1993). Stuk voor stuk titels die de filmindustrie fundamenteel hebben veranderd.

Een aantal cynische kijkers storen zich aan hoe sentimenteel de film is. Vreemd commentaar, want waarom kijk je een film als je niets wilt voelen? Daarnaast is de sentimentaliteit in E.T. meer dan alleen zoetigheid. Het komt voort uit de gevoelsmatige manier waarop Spielbergs regie, het natuurlijke acteerwerk en John Williams' muziek het verhaal tot leven brengen.

Spielberg vertelt zijn verhaal vrijwel geheel door middel van beelden en muziek. Dat maakt E.T. tot één van de meest pure films ooit gemaakt. Zelfs zonder de dialogen is het verhaal perfect te volgen en buitengewoon ontroerend. Dit is de reden waarom E.T. zoveel mensen heeft geraakt.

Te zien op Videoland

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van E.T. The Extra-Terrestrial:

Pluspunten E.T. The Extra-Terrestrial

Sterke regie, Natuurlijk acteerwerk, Relatie tussen E.T. en Elliot, Dreiging, Emotie, Humoristisch, Voor het hele gezin, Ontwerp E.T. door Carlo Rambaldi, Onvergetelijke muziek John Williams

Minpunten E.T. The Extra-Terrestrial

-

Nuttige recensie

19 / 20 personen vinden deze recensie van E.T. The Extra-Terrestrial nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere sciencefictionfilms en -series