Birds of Prey

2020

6,5
Recensie Birds of Prey (2020)

Het is uit tussen Harley Quinn (Margot Robbie) en de Joker. Nu Harley Quinn er alleen voor staat, ziet een gevaarlijke misdadiger in Gotham (Ewan McGregor) zijn kansen schoon om achter haar aan te gaan.

Birds of Prey is door op 18 februari 2020 beoordeeld met een 6,5 / 10.

Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn is een film dat niet enkel een verwarrend lange titel heeft, maar zich ook afspeelt in een verwarrend DC universum vol met reboots, recasts en diverse tijdlijnen. Hoewel de film zijn best doet om een onafhankelijk verhaal voort te brengen, is er geen gebrek aan referenties aan andere films. 


Birds of Prey introduceert veel nieuwe karakters, de meeste hebben weinig tot geen diepgaande karakterontwikkeling. Diverse verhaallijnen worden individueel van elkaar geïntroduceerd, en komen pas erg laat bij elkaar. Wanneer ze samenkomen is het dusdanig interessant dat het zeker een gemiste kans was om het niet eerder in de film te doen. Margot Robbie als Harley Quinn is absoluut het beste aspect van de film. Ze heeft het accent uitstekend onder de knie, is grappig, maar ook goed met de emotionele scènes. Ze werkt goed met haar tegenspelers, en is uiterst charmant. Ewan McGregor is amusant om te zien als de slechterik, en zijn over-de-top reacties op een aantal gebeurtenissen zijn vrij hilarisch. Wat de film prima doet is de weergave van vechtscènes, die goed zichtbaar en interessant gefilmd zijn. Er is ook een flinke dosis aan geweld aanwezig, alhoewel het nooit voelt als extreem of overdreven. 

Al met al is het duidelijk dat Birds of Prey een beetje een rommeltje is, maar er zijn voldoende amuserende elementen waardoor het geheel redelijk kijkbaar wordt. 

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Birds of Prey:

Pluspunten Birds of Prey

Margot Robbie, Ewan McGregor, Vechtscènes, Ensemble op het einde

Minpunten Birds of Prey

Geen karakterontwikkeling meeste personages, Verwarrend, Laat bijeenkomen personages

Nuttige recensie

2 / 2 personen vinden deze recensie van Birds of Prey nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series