Birds of Prey

2020

6
Recensie Birds of Prey (2020)

Door haar breuk met de Joker staat Harley Quinn (Margot Robbie) er nu alleen voor. Zonder enige bescherming van Mr. J grijpt de Gotham onderwereld, met in het bijzonder Roman Sionis (Ewan McGregor), de kans om haar te grazen te nemen.

Birds of Prey is door op 7 februari 2020 beoordeeld met een 6 / 10.

DC wist met The Dark Knight trilogy (2005 - 2012) een ongeëvenaarde stempel op het superhelden genre te zetten, maar sinds de release van deze geprezen rij aan films is de studio hopeloos aan het proberen om Marvel's Avengers-succes te kopiëren. Met Birds of Prey wordt de achtste film uitgebracht in de zogeheten DC Extended Universe, die begon met Man of Steel (2013). 


Vooropgesteld kan worden dat Birds of Prey een kleine verbetering is tegenover zijn voorganger: Suicide Squad (2016). Hierin was Margot Robbie duidelijk een lichtpuntje, waardoor het begrijpelijk is waarom Harley Quinn de hoofdrol krijgt in haar eigen film. Desondanks moet dit niet ten koste gaan van andere personages, wat nu helaas wel het geval is.

De marketing liet duidelijk zien dat deze 'Birds of Prey' film een vermomming was voor de Harley Quinn show, alles draait om haar. De daadwerkelijke leden van het titulaire team (Huntress & Black Canary) worden aan de kant geschoven en zijn niks meer dan bijrollen. Ga je voor de Birds of Prey personages naar de bioscoop kom je bedrogen uit. Gelukkig weet de flamboyante bijrol van Ewan McGregor met zijn overdrevenheid de boel op te fleuren, maar deze is te minimaal om de gehele film te redden. 

Het is jammer om te zien hoe Marvel op consistente basis prima films weet te produceren, terwijl de kwaliteit van DC-producties zo blijft fluctueren. Hopelijk krijgt DC hun filmafdeling weer op orde, want deze middelmatigheid wordt niet langer getolereerd.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Birds of Prey:

Pluspunten Birds of Prey

Margot Robbie als Harley Quinn, Mary Elizabeth Winstead als Huntress, Flamboyante rol van Ewan McGregor als Roman Sionis, Creatieve actiescènes, Kijkt gemakkelijk weg, Niet zo'n afgang als zijn voorganger

Minpunten Birds of Prey

Een Harley Quinn film onder de vermomming van een Birds of Prey titel, De daadwerkelijke leden van de Birds of Prey (Huntress & Black Canary) zijn bijpersonages in hun 'eigen' film, Chaotische verhaalvertelling, Basis-plot, Weinig of gehaaste karakterontwikkeling

Nuttige recensie

24 / 28 personen vinden deze recensie van Birds of Prey nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series