Baby Driver (2017)

Recensie Baby Driver (2017)

Baby Driver recensie

Door Jordy Gomes op
Baby (Ansel Elgort) bestuurt vluchtauto’s voor een groep criminelen onder leiding van Doc (Kevin Spacey). Wanneer Baby gevoelens begint te krijgen voor een meisje (Lily James) wil hij uit het wereldje stappen. Alleen is de criminelen wereld achterlaten moeilijker dan gedacht.

Regisseur Edgar Wright heeft een unieke style. Kijk naar zijn eerdere werk als Shaun of the Dead (2004), Hot Fuzz (2007) of The World's End (2013). Alle Edgar Wright films bevatten de perfecte mix van komedie, originaliteit en een meesterlijke manier van monteren.

Baby Driver past perfect tussen het rijtje bovengenoemde films. Bij verre is dit de meest unieke belevenis van het jaar. Het acteerwerk van Ansel Elgort is uitstekend. Zijn personage Baby is iemand waar je achterstaat én brengt een heerlijke sfeer met zich mee dankzij de muziek. Baby luistert namelijk continu naar muziek, wat ons trakteert op een paar geweldige scènes en een pakkende soundtrack. 

De gehele cast is verder uitstekend en vult elkaar perfect aan. Neem Jamie Foxx als doorgedraaide crimineel of Kevin Spacey als leidinggevende. Wederom is het de montage die Edgar Wright zo’n unieke regisseur maakt. Sommige actiescènes zijn zo gemonteerd dat ze synchroon lopen met de muziek die wordt afgespeeld, enorm ingenieus.

Dit is een film die je op het grote scherm moet meemaken. Dankzij de onvergetelijke soundtrack en de grote hoeveelheid fun, is Baby Driver ongetwijfeld hét pareltje van 2017.


Cast: Ansel Elgort Jamie Foxx Kevin Spacey Jon Hamm
Jon Bernthal Lily James
Regie: Edgar Wright
Genre: Actie Komedie
Speelduur: 1:53 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Baby Driver:

Pluspunten

Regie van Edgar Wright, Montage, Pakkende Soundtrack, Actiescènes, Originaliteit, Komedie én Dialogen, Acteerwerk; Ansel Elgort, Kevin Spacey, Jamie Foxx, Jon Hamm

Minpunten

Rond het middelpunt ietwat traag

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Baby Driver met een 9 / 10.

9

Baby Driver is door 4 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 8,9 / 10.

Nuttige recensie

30 / 34 personen vinden deze recensie van Baby Driver nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Baby Driver
Relevante films binnen het genre Actie
7,5
Recensie Bacurau (2020)
8,5
Recensie Inception (2010)
7
Recensie Guns Akimbo (2020)
5,7
Recensie Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn (2020)
6,7
Recensie Star Wars: The Rise of Skywalker (2019)
4
Recensie Charlie’s Angels (2020)